lv
ZVhTqNilQvJ4Qn46H9mgNk3QhTRX0bXlw4G7ug3J
2366120

Intriga! Tuvākajā laikā gaidāmi ST spriedumi vairākās skaļās lietās

Intriga! Tuvākajā laikā gaidāmi ST spriedumi vairākās skaļās lietās

Tuvākajā laikā Satversmes tiesai (ST) būs jāizvērtē un jāsaka galavārds vairākās lietās, kas raisījušas lielu sabiedrības interesi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pavēstīja ST priekšsēdētājs Aldis Laviņš.

Patlaban tiek gatavots ST spriedums garantētā minimālā ienākuma (GMI) lietā, kur jārisina jautājums arī par to, vai ir izpildīts 2021.gadā pieņemtais ST spriedums saistībā ar GMI, proti, vai ir ieviesta metode, kā aprēķināt minimālos nepieciešamos ienākumus cilvēka pamatvajadzību apmierināšanai un cienīgas dzīves nodrošināšanai.

Tāpat ST drīzumā varētu nākt klajā ar spriedumu par to, vai un kā pašvaldība var noteikt iebraukšanas maksu tās teritorijā. Šī konkrētā lieta ir ierosināta par iebraukšanas maksu Jūrmalā - par Jūrmalas pašvaldības saistošajiem noteikumiem un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra rīkojumu, ar kuru šie noteikumu stāšanās spēkā tikusi apturēta.

Vēl ST patlaban skata Latvijas drošībai svarīgu jautājumu - par to, vai profesionāls karavīrs ir tiesīgs veikt politisku darbību un iesaistīties politiskās partijās.

Minētajās lietās spriedumi ir sagaidāmi oktobra sākumā un vidū, informēja Laviņš.

Vēl oktobrī un novembrī ST sākšot izskatīt lietu par padomju režīmu slavinošo objektu demontāžu, lietu par prasību Krievijas pilsoņiem kārtot latviešu valodas pārbaudi pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saņemšanai, kā arī lietu par Ministru kabineta saistošajiem noteikumiem, ar kuriem tika samazināts nocērtamo koku stumbra diametrs.

Rudens cēliens ST ir sācies ar aktīvu darbu, atzina Laviņš.

Pabriks komentējis Zelenska darbības ANO Ģenerālajā asamblejā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, uzrunājot ANO Ģenerālo asambleju, izmantoja visa veida argumentus, lai pēc iespējas vairāk organizācijas dalībvalstu nosliektos Ukrainas pusē, tādu viedokli pauda pētniecības centra "Northern European Policy Ce...

Izlases fizioterapeits: Pasaules kausā nereti centās izvilināt informāciju par basketbolistiem
Līdzjutēji ziņas par savainotu spēlētāju veselību vēlas dzirdēt cilvēcisku motīvu dēļ, tomēr Pasaules kausa finālturnīrā netrūka gadījumu, kad informāciju par Latvijas basketbolistiem centās izvilināt citu interešu pārstāvji, sarunā Latvijas Radio past...
Vērzemnieks par spēļu zālēm: Vēsture rāda, ka nesamērīgi aizliegumi nav efektīvi

Rīgas domes lēmums aizvērt fiziskās spēļu zāles Rīgā nemazina augsto risku nelegālā tirgus pieaugumam tiešsaistē, pauda Latvijas Spēļu biznesa asociācijas (LSBA) prezidents Arnis Vērzemnieks, komentējot Rīgā domes plānus anulēt 139 azartspēļu atļaujas....



Komentāri