lv
6zJAN5xV91k5L3ehCb23gFfIRKJrO9DollMGiwRx
2365369

Guntars Ķirsis: Jaunajai valdībai nekavējoties jāgādā mūziķiem lielākas algas!

Guntars Ķirsis: Jaunajai valdībai nekavējoties jāgādā mūziķiem lielākas algas!

Jaunajai valdībai nekavējoties jānodrošina, lai profesionālie mūziķi tiktu labāk atalgoti.

Šādu nostāju, trešdien preses konferencē pauda valsts SIA "Latvijas koncerti" valdes loceklis Guntars Ķirsis.

Ķirsis pieminēja Lielās mūzikas balvas pasniegšanas ceremoniju krīzes laikā, kad uz skatuves kāpa akadēmiķis Jānis Stradiņš un aicināja nemēģināt "dziedātājputnu pārvērst par gaļas putnu".

Ķirsis sacīja, ka nevienā valstī, kas sevi uzskata par kultūras valsti, nevar būt situācija, ka profesionāls mūziķis strādā cienījamu darbu lielveikalā, jo par mūziķa algu nevar iztikt.

"Latvijas koncertu" vadītājs uzsvēra, ka profesionālam mūziķim ir jāstrādā mūzikas kolektīvā. Viņa laiks ir jāatalgo, lai viņš varētu sevi pilnveidot un koncertā izpildīt to, ko no mūziķa sagaida.

"Gribu nodot vēstījumu jaunajam Ministru kabinetam, jaunajai kultūras ministrei, valdībai nav simts dienu. Jāstrādā ir uzreiz, jo laika nav. Mēs Latvijā lepojamies ar mūziķu panākumiem ārvalstīs, kā nes valsts vārdu pasaulē, taču šo mūziķu nav nemaz tik daudz, lai viņus nenovērtētu ar pienācīgu atalgojumu," pauda Ķirsis, pateicoties mūziķiem, kas sagatavojuši jauno un gatavo arī nākamās sezonas programmu.

Lielā Liepukalna skatu tornis atkal pieejams apmeklētājiem

Lielā Liepukalna skatu tornis atkal pieejams apmeklētājiem, informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Latgales reģionālas administrācijas dabas izglītības speciāliste Diāna Selecka.

Viņa paskaidroja, ka skatu tornī pabeigti nepieciešami remontdarbi.

...
Latvijas uzbrucējam Batņam ceturtie gūtie vārti trīs spēlēs Somijas čempionātā

Latvijas centra uzbrucējs Oskars Batņa guva vārtus Mikeli "Jukurit" komandas uzvarā trešdien izbraukumā Somijas hokeja čempionāta mačā, gūstot ceturtos vārtus čempionāta pirmajās trijās spēlēs.

"Jukurit" viesos ar 4:1 (2:0, 1:0, 1:1) pieveica Hemēnlinna...

Arī Norvēģija aizliegs iebraukt automašīnām ar Krievijas numura zīmēm

Norvēģija aizliegs iebraukt automašīnām ar Krievijas reģistrācijas numura zīmēm, vēsta Norvēģijas sabiedriskā raidorganizācija NRK.

"Tāpat kā Somija, arī Norvēģija noteiks ierobežojumus automašīnu ar Krievijas reģistrācijas numuriem ievešanai un lieto...



Komentāri