lv
r6KLXIxrkIClidFa2VUu5wJYcOMmy1JlVHASpYxf
2362870

Diskutēs par psihodēliskajām vielām medicīnā un terapijā

Diskutēs par psihodēliskajām vielām medicīnā un terapijā

Biedrība "Veselīga Latvija" sadarbībā ar kultūras un mākslas portālu "Arterritory.com" no šodienas sāks diskusiju ciklu par psihodēliskajām vielām medicīnā un terapijā.

Diskusiju cikls būšot turpinājums "Veselīga Latvija" un "Arterritory.com" rīkotajai starptautiskajai tiešsaistes konferencei "Mūsdienīga integratīva pieeja atkarību ārstēšanai un ārstniecībai kopumā: psihodēlisko vielu nozīme," kas notika šī gada 17.maijā.

Skaidrojot pasākuma ieceri, biedrība pauž - kaut arī lielākās daļas psihodēlisko vielu lietošana Latvijā un citās pasaules valstīs joprojām ir aizliegta, augošā mentālā krīze un efektīvu terapeitisku metožu nepietiekamība tās risināšanai pēdējo gadu laikā esot mudinājusi pētniekus un mediķus pārskatīt attieksmi pret šīm vielām un to terapeitisko potenciālu. Arī jaunākie zinātniskie pētījumi pasaulē esot apliecinājuši šo vielu iespējamo efektivitāti tādu mentālo problēmu kā depresija, trauksme, atkarības, ēšanas traucējumi un postraumatiskā stresa sindroma risināšanā.

Diskusiju ciklā tiks pievērsta uzmanība tam, kāds ceļš būtu visatbilstošākais, lai psihodēliskās vielas varētu tiktu iekļautas terapijā un tas notiktu ar vislielāko atbildības sajūtu, ņemot vērā šo vielu specifiku. Tāpat tiks apspriests, kādi terapeitiskie modeļi Latvijai būtu vispiemērotākie, kādas izmaiņas likumdošanā ir nepieciešamas, lai šis process varētu tikt aizsākts un Latvija varētu iesaistīties arī starptautiskos zinātniskos pētījumos, kā arī kā runāt par psihodēliskām vielām ar sabiedrību.

Pirmā diskusija notiks šodien plkst.18 un tajā piedalīsies Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Psihosomatikas klīnikas psihoterapeits un Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas katedras docētājs Artūrs Utināns, RSU profesors, filosofs un publicists Vents Sīlis, žurnāliste Nellija Ločmele, vecākā mācību un attīstības speciāliste starptautiskajā pētniecības uzņēmumā "ICON" Iveta Dzene, zvērināts advokāts Lauris Liepa.

VDD vērtē bijušā Eiropas Parlamenta deputāta Mamikina publiskās aktivitātes

Valsts drošības dienests (VDD) vērtē bijušā Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Andreja Mamikina publiskās aktivitātes.

Dienests ir pievērsis uzmanību Mamikina dalībai Kremļa propagandu izplatošā televīzijas kanāla "Tsargrad TV" raidījumā un vērtē to atbil...

Otrdien 111 cilvēki mēģinājuši nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu

Otrdien Valsts robežsardze novērsusi 111 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, informēja robežsardzē.

Humānu apsvērumu dēļ valsts robežas šķērsošana nav liegta vienam cilvēkam.

Septembra sākumā, tāpat kā augusta beigās, v...

Artūrs Žagars: No šīs sezonas sagaidu tik daudz, kā vēl nekad

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars no šīs sezonas sagaida tik daudz, kā vēl nekad savā līdzšinējā karjerā, intervijā savam jaunajam klubam Stambulas "Fenerbahce" uzsvēra saspēles vadītājs.

Žagars šonedēļ vienojās par trīs gadu līgumu ar Turcijas koman...



Komentāri