lv
S66VTpLtvPXoRZEoLBhuO2iUDjYma9UEPqvB4PPF
2357797

Rīgā notiks starptautisks forums «Ūdeņradis mobilitātei un enerģijai»

Rīgā notiks starptautisks forums «Ūdeņradis mobilitātei un enerģijai»

Rīgā šodien notiks starptautisks forums "Ūdeņradis mobilitātei un enerģijai", kurā demonstrēs dažādus ar ūdeņradi darbināmus transporta līdzekļus.

Pasākums notiks Rīgas Tehniskās universitātes telpās Āzenes ielā 12/1 ar ieeju no Zundas kanāla puses.

Forumā piedalīsies Latvijas enerģētikas un transporta nozares pārstāvji un ūdeņraža enerģijas eksperti, pārstāvji no "Hydrogen Europe", "Clean Hydrogen Joint Undertaking", Eiropas Savienības institūcijām, kā arī ūdeņraža-elektriskā autobusa un ūdeņraža uzpildes tehnoloģijas piegādātāju pārstāvji no "Caetanobus", "Messer", "Toyota", "Worthington Industries" un "Ballard Power Systems Europe".

Pirms foruma sākuma plkst.9 notiks ar ūdeņradi darbināmu autobusa, auto, velosipēda un drona prezentācija.

Tāpat ar ūdeņradi darbināmi transporta veidi tiks demonstrēti Valmierā un Jelgavā. Ar ūdeņradi darbināmais autobuss atceļos no Lietuvas un tiks iekļauts Valmieras un Jelgavas sabiedriskā transporta sistēmā, kā arī 18.septembrī to testēs Rīgas lidostas teritorijā.

Latvijas Ūdeņraža asociācija ir 2005.gadā dibināta biedrība ar mērķi sekmēt ūdeņraža tehnoloģiju ieviešanu Latvijas tautsaimniecībā, kas tiktu ražots galvenokārt no vietējiem dabas resursiem, lai ar vismazāko ietekmi uz apkārtējo vidi nodrošinātu alternatīvu enerģijas nesēju ieviešanu enerģētikas, transporta un rūpniecības sektoros. Asociācijas mērķis ir apvienot zinātniekus un uzņēmējus, kas darbojas ar inovatīvām tehnoloģijām un materiāliem, lai attīstītu atjaunojamo energoresursu potenciālu un izmantošanas veidus.

Skatīs ārsta krimināllietu par iespējamu seksuālo vardarbību pret pacientēm

Rīgas pilsētas tiesa Latgales priekšpilsētā šodien plkst.14 turpinās skatīt krimināllietu, kurā imunologs Jevgēnijs Ņikiforenko apsūdzēts par iespējamu seksuālu vardarbību pret pacientēm.

Lietu slēgtās tiesas sēdēs sāka skatīt 2022.gada 15.decembrī.

Med...

Informēs par atbalsta saņemšanas iespējām apkures iekārtu maiņai

Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija (IKIPA) šodien plkst.10 Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras konferenču zālē, Krišjāņa Valdemāra ielā 35 rīko diskusiju "Pareizi lietotas apkures iekārtas un atbalsts novecojušu iekārtu mai...

Valmieras novadā notiks pirmais LPS Meža dienu seminārs

Šodien plkst.11 Valmieras novadā, Kocēnu kultūras namā notiks pirmais Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Meža dienu seminārs.

Seminārā tiks sniegta informācija par Sabiedrības līdzdalību Valmieras novada pašvaldībā, par zaļajiem un ilgtspējīgajiem att...



Komentāri