lv
dmTXvehNVa0uTVAJ7HEU9FxKhEygVQ5spZN6LCJe
2350688

Izsolīs maksātnespējīgajam Ostas celtniekam piederošo nekustamo īpašumu

Izsolīs maksātnespējīgajam Ostas celtniekam piederošo nekustamo īpašumu

Paredzēts izsolīt maksātnespējīgajai būvfirmai SIA "Ostas celtnieks" piederošu nekustamo īpašumu, teikts maksātnespējas administratores Rudītes Klikučas paziņojumā oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Izsolē tiek pārdots nekustamais īpašums, kas atrodas Krūmiņsalas ielā 29, Rīgā. Nekustamais īpašums sastāv no zemes gabala 12 742 kvadrātmetru platībā, nogulumu urbumu glabātavas ar kopējo platību 512,2 kvadrātmetri, caurlaides ēkas ar kopējo platību 53,6 kvadrātmetri, angāra ar kopējo platību 454,8 kvadrātmetri, angāra ar kopējo platību 461,3 kvadrātmetri, angāra ar kopējo platību 461,2 kvadrātmetri, nojumes ar kopējo platību 33,4 kvadrātmetri, un nojumes ar kopējo platību 484,8 kvadrātmetri.

Nekustamais īpašums ir zemesgabals, uz kura atrodas nojaucams, sliktā stāvoklī esošs noliktavas ēku komplekss (ir saņemta būvatļauja ēku nojaukšanai), un kas ir piemērots jaunu dzīvojamo ēku būvniecībai - ir saņemta būvatļauja ar projektēšanas nosacījumu izpildes atzīmi jau daudzdzīvokļu ēku un divu rindu māju projektēšanai.

Nekustamajam īpašumam ir nostiprināta hipotēka par labu nodrošinātajam kreditoram "OP Corporate Bank" un hipotēka par labu nodrošinātajam kreditoram Valsts ieņēmumu dienestam.

Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena ir 281 000 eiro. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli. Izsoles solis ir noteikts 15 000 eiro apmērā.

Izsole tiks slēgta 2023.gada 16.oktobrī plkst.13.

Jau ziņots, ka būvfirmai SIA "Ostas celtnieks" Rīgas pilsētas tiesa maksātnespējas procesu pasludinājusi 13.jūnijā.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem, 2023.gada 25.augustā uzņēmumam bija reģistrēts 1 957 968 eiro nodokļu parāds.

Ventspils būvniecības uzņēmums "Ostas celtnieks" 2021.gadā strādāja ar 19,044 miljonu eiro apgrozījumu, kā arī kompānija cieta 3,207 miljonu eiro zaudējumus. 2022.gada finanšu rādītāji vēl nav publiskoti.

Kompānija "Ostas celtnieks" reģistrēta 1994.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 7 460 388 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir AS "Ceļu pārvalde" (97,26%), Ruslans Nikolajenko (1,43%) un Jeļena Andersone (1,31%).

Uzņēmuma lielākais īpašnieks "Ceļu pārvalde" ir viens no trīs uzņēmumiem, kuram Konkurences padome piemērojusi sodu ceļu būves karteļa lietā. "Ceļu pārvaldei" piemērots sods 1 026 958,61 eiro apmērā.

Pēc VDD rekomendācijas no 'Rail Baltica' būvniecības izslēgts Turcijas uzņēmumus
Turcijas uzņēmumu apvienība, ko veido kompānijas "IC İçtaş İnşaat Sanayi̇ ve Ti̇caret A.Ş." un "Doģuş İnşaat Ve Ti̇caret A.Ş.", ir apstrīdējusi izslēgšanu no konkursa Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB), tādēļ trases būvnieks vēl var arī mainīties, vēst...
LU zinātnieki pirmo reizi veikuši pētījumus Alpu ledājos

Augustā Latvijas Universitātes (LU) zinātnieki pirmo reizi veica pētījumus Alpu ledājos, lai noteiktu to biezumu un iekšējo struktūru, informēja LU Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātes (ĢZZF) asociētais profesors Kristaps Lamsters.

Šī bija desmitā e...

Cigaņiks piedalījies Widzew uzvarā Polijas ekstraklasē

Latvijas futbola izlases pussargs Andrejs Cigaņiks svētdien Polijas ekstraklases astotās kārtas mačā nāca laukumā uz maiņu, kamēr viņa pārstāvētā Lodzas "Widzew" svinēja uzvaru.

Lodzas futbolisti savā laukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Krakovas "...



Komentāri