lv
5GTm32dI33DDQhbPhFmLwTNSeIv7gHBq53XKIJG4
2347747

Saeima atteicās ietekmēt elektroenerģijas sadales tarifu (+VIDEO)

Saeima atteicās ietekmēt elektroenerģijas sadales tarifu (+VIDEO)

Parlamentārieši ierosināja uz pusi samazināt monopolista pakalpojumu izmaksas.

Saeimas vairākums plenārsēdes laikā noraidīja lēmuma projekta “Par nekavējošu valdības rīcību netaisnīgo, nesamērīgo un pret iedzīvotājiem vērsto jauno elektroenerģijas Sadales Tīklu tarifu atcelšanu” iekļaušanu nākamās sēdes darba kārtībāi. Par balsoja – 40 deputāti, pret – 23, atturas – 28. Līdz ar to lēmuma projekts nav iekļauts Saeimas nākamās sēdes darba kārtībā.

Politiķi aicinaja sagatavot normatīvos aktus, lai līdz nākamā gada 1.aprīlim sniegtu elektrības sadales tarifu atbalstu visām Latvijas mājsaimniecībām, kas samazinātu izmaksas par "Sadales tīkla" tarifu par 50%, izdevumus sedzot no rekordaugstās AS "Latvenergo" peļņas.

No dokumenta iniciatoru puses tā būtību motivēja Linda Liepiņa (LPV): "Saprotiet vienu – cilvēki ir izmisumā . Izmisumā un bezcerībā, un cilvēki nevar gaidīt vēl mēnesi, divus vai trīs, kamēr te caur visām komisijām, institūcijām, regulatoriem un, velns viņu zina, vēl kam izies cauri kaut kādas izmaiņas... Ir pilnīgi skaidrs, ka valstij katastrofāli trūkst naudas. Un šie tarifi, kas nu jau ir paaugstināti visās jomās, ir legāls veids, kā iedzīvotājiem segt valsts izpreparēto naudu. Un, ziniet, tas nav ne cienīgi pret mūsu valsts iedzīvotājiem, ne arī godīgi. Man ir žēl, ka veselai virknei deputātu trūkst aknu, trūkst pautu varbūt, ja, lai šo jautājumu iekļautu dienas kārtībā un lai mēs par to diskutētu".

Deputāts Andris Kulbergs (AS) rosināja neiesaistīties populismā: "Ir sagatavots profesionāls priekšlikums, kurā ir astoņi punkti, kas tiešām reālistiski var samazināt tarifu un iedot, galvenais, iedzīvotājiem laiku jau tūlīt, tūlīt jau no oktobra, nesaņemt šos augstos tarifus, un tur ir risinājums iekšā, lai valdībai būtu laiks reāli ieviest šos te grozījumus, izmaiņas, kas mazinās tarifus ilgtermiņā".

Evikas Siliņas (JV) valdības koalīcija vienojusies līdz gada beigām ieviest mehānismus elektroenerģijas sadales tīklu tarifu pieauguma daļējai kompensācijai.

Voldemārs Burkevics

Ilze Posuma: Kritiskie finanšu pakalpojumi: kas jāzina banku klientiem?
Laikā, kad karš noris Eiropā un ik pa laikam saņemam satraucošus signālus no agresorvalsts, likumsakarīgi tiek uzdoti jautājumi, cik gatavi dažādām krīzes situācijām ir Latvijas dienesti, institūcijas un iedzīvotāji. Finanšu sektors pastāvīgi, bet pēdē...
Fani hokejam Latvijā arī turpmāk paredz līdera lomu, basketbola popularitāte varētu arvien kāpt
Divi grandiozi panākumi iezīmēja 2023. gadu Latvijas komandu sportā – hokeja valstsvienības izcīnītā bronzas medaļa pasaules čempionātā un vīriešu basketbola izlases 5. vieta Pasaules kausā, kas turklāt sasniegta debijas reizē. LSM.lv apjautātie līdzju...
Mamikins aizbēga uz Krieviju, Latvijā nesen savāca metāllūžņus (+VIDEO)

Skandalozajam politiķim izdevās sastrīdēties ar Ušakovu un Ždanoku, tagad viņš mēģinās omulēties līdz Putinam.

Bijušais Eiropas Parlamenta deputāts no Latvijas Andrejs Mamikins pārcēlās uz dzīvi Krievijā un nodarbojas ar propagandas Z-šoviem. Viena no T...



Komentāri