lv
UX1vlDOKCohjhguxbYctcdmWMWB4Fzi4DtgAIMvU
2344351

Neputns izdod latviešu filozofa Šuvajeva jaunāko eseju krājumu Marginālijas

Neputns izdod latviešu filozofa Šuvajeva jaunāko eseju krājumu Marginālijas

Izdevniecība "Neputns" izdevis latviešu filozofa Igora Šuvajeva jaunāko eseju krājumu “Marginālijas”, informēja izdevniecībā.

Grāmatā iekļautas desmit esejas, kuru caurviju ideja ir ģenealoģiska un arheoloģiska tagadnes vēstures iezīmēšana. Īpaši uzsvērtas ir mūsdienu biopolitiskās norises, kas iekļaujas it kā marginālos fenomenos.

Grāmatā aplūkota “jaunās pasaules” tapšana, modernā biopolitika un nekropolitika kā tās sastāvdaļa, dažādās vēstures, kritiskā vēsture un kristietības nozīme, “dzīves reformēšana”, “krievu kosmisms” un mūsdienu atbalsis.

Tāpat krājumā aplūkots Valters Benjamins, viņa idejas un uzturēšanās Rīgā, kā arī Mildas Palēvičas idejiskie meklējumi un vēsturiskais novietojums. Autors pievērsies arī pasaules mājīgošanas iespējām un Džuzepes Tomazi di Lampedūzas risinājumam un saiknei ar Latviju.

Krājums vedina pārdomāt dažādos kultūras fenomenus un mūsdienīgās eksistences, un politiskās tehnoloģijas. Vienlaikus grāmata ļauj apzināties mūsdienu norises un pievērš uzmanību Latvijas kultūras vēsturē novārtā atstātām personām un lielumiem. Grāmata ir ne tikai filozofiski vēsturiska rekonstrukcija, tā varētu rosināt diskusijas par Latvijā pastāvošo atbilstīgo fenomenu apjēgsmi, izpēti un turpmāko rīcību, norāda izdevniecībā.

Jelgava futbola virslīgā spēlē neizšķirti ar Daugavpili

"Jelgava" sestdien savā laukumā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 29.kārtā spēlēja neizšķirti ar "Daugavpili".

Spēle beidzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Jelgavnieki pirms sestdienas cīņas bija uzvarējuši divos mačos pēc kārtas, turpretī daugavpilieši uz ...

Latvija janvārī-jūlijā starp 9 ES valstīm ar eksporta kritumu (+INFOGRAFIKA)

Latvija janvārī-jūlijā bijusi starp deviņām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn reģistrēts eksporta kritums.

Tā liecina piektdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" dati.

Janvārī-jūlijā salīd...

Koka mēbeļu eksports septiņos mēnešos samazinājies par 24,4%

Latvijas koka mēbeļu eksports šogad septiņos mēnešos salīdzinājumā ar 2022.gada attiecīgo periodu samazinājies par 24,4%, tostarp visvairāk koka mēbeļu joprojām realizēts Dānijā, liecina Zemkopības ministrijas apkopotie dati.

Koka mēbeles septiņos mēneš...



Komentāri