lv
uk9a1qHSpi4VgfgikKma1fqzXXY18Vau8VCTNjrw
2344349

Latvija janvārī-jūlijā starp 9 ES valstīm ar eksporta kritumu (+INFOGRAFIKA)

Latvija janvārī-jūlijā starp 9 ES valstīm ar eksporta kritumu (+INFOGRAFIKA)

Latvija janvārī-jūlijā bijusi starp deviņām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn reģistrēts eksporta kritums.

Tā liecina piektdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" dati.

Janvārī-jūlijā salīdzinājumā ar 2022.gada septiņiem mēnešiem eksporta apmērs Latvijā, tāpat kā Grieķijā un Zviedrijā, samazinājies par 3%.

Eksporta apmēra kritums šajā periodā vēl bijis Igaunijā (-12%), Beļģijā (-9%), Somijā (-6%), Bulgārijā (-5%), Lietuvā (-4%) un Luksemburgā (-1%).

Toties straujākais kāpums reģistrēts Maltā (+11%), Ungārijā un Slovākijā (abās valstīs +9%), kā arī Čehijā (+8%), mazākais pieaugums bijis Portugālē (+1%), bet Īrijā, Horvātijā un Nīderlandē eksporta apmērs saglabājies nemainīgs.

Importa apmērs janvārī-jūlijā gada griezumā samazinājies 21 ES dalībvalstī, lielākais kritums bijis Somijā (-17%), straujākais pieaugums fiksēts Kiprā (+12%), bet Ungārijā, Austrijā un Slovēnijā importa apmērs saglabājies nemainīgs. Latvijā importa apmērs samazinājies par 4%, Lietuvā – par 7%, bet Igaunijā – par 12%.

Koka mēbeļu eksports septiņos mēnešos samazinājies par 24,4%

Latvijas koka mēbeļu eksports šogad septiņos mēnešos salīdzinājumā ar 2022.gada attiecīgo periodu samazinājies par 24,4%, tostarp visvairāk koka mēbeļu joprojām realizēts Dānijā, liecina Zemkopības ministrijas apkopotie dati.

Koka mēbeles septiņos mēneš...

Kontrole un emocionālā vardarbība – skolām trūkst arī administrācijas darbinieku
Līdz ar jauno mācību gadu Latvijā bija gandrīz 1500 atvērtu vakanču pedagogiem. Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībā (LIZDA) norāda, ka šobrīd situācija esot nedaudz uzlabojusies, taču jau izveidojusies jauna problēma – skolās trūkst...
TIEŠRAIDE: RFS - «Riga» FC. Latvijas futbola virslīgas līderu spēle
Turnīra vicelīderi FRS futbolisti sestdien uzņem virslīgā spēcīgāko komandu "Riga" FC, abām vienībām svarīgā spēlē turpinot cīņu par Latvijas čempionu titulu. Spēli tiešraidē var redzēt LTV7 un LSM.lv.


Komentāri