lv
tiNaFpFzwsS8RFno8SEJYNPcTXafqszTp7YnLYeZ
2334975

Rimšēviča lietu par viltotu vakcinācijas sertifikātu turpinās iztiesāt oktobrī

Rimšēviča lietu par viltotu vakcinācijas sertifikātu turpinās iztiesāt oktobrī

Bijušā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča krimināllietu par viltota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta iegādi, Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā plāno turpināt skatīt 20.oktobrī plkst.9.

Prokuratūra, neatklājot apsūdzētā vārdu, iepriekš informēja, ka vīrietim apsūdzības celtas par prettiesiska labuma nodošanu personai, lai, neveicot vakcināciju, saņemtu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, un par šī sertifikāta izmantošanu.

Apsūdzētā persona ar starpnieku nodeva 400 eiro kādai citai personai, kuras pilnvarās bija veikt valsts apmaksātu vakcināciju un vakcinācijas fakta dokumentēšanu, lai tā veiktu darbības, kuru rezultātā e-veselības sistēmā varētu iegūt digitālo Covid-19 sertifikātu par veiktu vakcināciju.

Rezultātā e-veselības sistēmā tika ievadīta nepatiesa informācija par to, ka apsūdzētā persona it kā ir vakcinēta pret Covid-19. Apsūdzētā persona, apzinoties, ka vakcinācijas sertifikāts ir viltots, izmantoja to un brīvi pārvietojās Covid-19 infekcijas laikā.

Rīgas pilsētas tiesā atrodas vēl divas pret Rimsēviču ierosinātās krimināllietas. Vienā lietā Rimšēviču apsūdz par kukuļņemšanu, bet otrā lietā saistīta par centieniem panākt nepatiesu liecību sniegšanu, kurā kopā ar Rimšēviču uz apsūdzēto sola sēdies uzņēmējs Uģis Tabors.

Komisijā skatīs iedzīvotāju iniciatīvu par Stambulas konvencijas neratificēšanu

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās kolektīvo iesniegumu par Stambulas konvencijas neratificēšanu Latvijā.

Parakstus kolektīvajam iesniegumam "Par Latvijas nepievienošanos "Stambulas konvencijai"" "Manabalss.lv" portālā sāka vākt 2016.gadā, divu...

Latvijas sieviešu basketbola izlasi vadīs TTT Rīga treneris

Latvijas sieviešu basketbola izlasi vadīs Mārtiņš Gulbis, ceturtdien pavēstīja Latvijas Basketbola savienība (LBS).

LBS valde ceturtdien sieviešu valstsvienības galvenā trenera amatā apstiprināja "TTT Rīga" treneri Gulbi.

"Sieviešu valstsvienības galv...

Bartaševičs: Pret Rēzeknes pilsētu un mani ir organizēta nomelnošanas kampaņa

Pret Rēzeknes pilsētu un tās mēru personiski ir organizēta nomelnošanas kampaņa, kurai ir politiski mērķi, ceturtdien preses konferencē pauda Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs ("Kopā Latvijai").

Viņš vairākkārt uzsvēra, ka nesaredz sa...



Komentāri