lv
EEdCOxjUjW1Wsvcsk4HecPsBSGJcZvQy5YVnLAqc
2334747

Latvijas sieviešu basketbola izlasi vadīs TTT Rīga treneris

Latvijas sieviešu basketbola izlasi vadīs TTT Rīga treneris

Latvijas sieviešu basketbola izlasi vadīs Mārtiņš Gulbis, ceturtdien pavēstīja Latvijas Basketbola savienība (LBS).

LBS valde ceturtdien sieviešu valstsvienības galvenā trenera amatā apstiprināja "TTT Rīga" treneri Gulbi.

"Sieviešu valstsvienības galvenā trenera izraudzīšanās process ritēja vairākos posmos, tika izskatīti dažādi varianti, izvērtējot speciālistu pieejamību un motivāciju strādāt ar Latvijas komandu, LBS iespējas, spēlētāju un Treneru komisijas viedokli," par procesu saka LBS prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš stāsta, ka Treneru komisija atbalstīja Latvijas speciālistu Mārtiņa Gulbja un Aigara Neripa kandidatūras, bet LBS valde izšķīrās par labu Gulbim, ņemot vērā viņa darbu "TTT Rīga" komandā, kā arī ieguldījumu spēlētāju individuālajā izaugsmē.

Salīdzinot ar 2019.-2021.gadu, kad Gulbis jau vadīja sieviešu valstsvienību, ir uzkrāta daudz lielāka pieredze darbā ar sieviešu komandām, sasniedzot labus rezultātus Eirolīgā un Baltijas līgā, pamato Vējonis.

Turklāt "TTT Rīga" sastāvā ir vairākas valstsvienības kandidātes, kurām būs iespēja iegūt rūdījumu Eirolīgā vai Eiropas kausa izcīņā.

Vienlaikus LBS valde vērsa uzmanību uz publiskās komunikācijas stila nozīmi trenera attiecībās ar visiem basketbolā iesaistītajiem cilvēkiem un nepieciešamību uzlabot šo procesu, norāda Vējonis.

"Papildu arguments bija Mārtiņa gatavība valstsvienības treneru komandā iekļaut Neripu, kurš šovasar Latvijas U-20 sieviešu izlasi aizvadīja līdz sudraba medaļām Eiropas čempionātā," skaidro LBS prezidents. "Sadarbība ar jaunatnes izlašu treneriem būs ļoti svarīga, valstsvienības modelī apvienojot pieredzējušo un jauno spēlētāju spēkus."

"Pēc pirmās pieredzes šajā amatā ir palikusi nepadarīta darba sajūta. Esmu analizējis un sapratis savas kļūdas," saka Gulbis.

"Svarīgs būs viss, ieskaitot komunikāciju, lai katrā valstsvienības spēļu logā sapulcētu Latvijas labākās basketbolistes, lai viņas būtu labā sportiskā kondīcijā un motivētas parādīt labāko sniegumu. Rezultātu veidos kopīgs darbs," uzsver treneris.

Bartaševičs: Pret Rēzeknes pilsētu un mani ir organizēta nomelnošanas kampaņa

Pret Rēzeknes pilsētu un tās mēru personiski ir organizēta nomelnošanas kampaņa, kurai ir politiski mērķi, ceturtdien preses konferencē pauda Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs ("Kopā Latvijai").

Viņš vairākkārt uzsvēra, ka nesaredz sa...

Sprindžuks saskata Bartaševiča atbildību Rēzeknes finanšu grūtībās

Vides un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) saredz Rēzeknes pilsētas pašvaldības vadītāja Aleksandra Bartaševiča ("Kopā Latvijai") atbildību par pašvaldības finanšu grūtībām, ceturtdien preses konferencē atzina vides aizsardzības un reģionālās at...

Vai Krievijā sagaidāma masveida izvairīšanas no mobilizācijas? (+VIDEO)

Krievijai turpinot karu Ukrainā, diezin vai sagaidāma masveida izvairīšanas no jaunas mobilizācijas un attiecīgi krievu mēģinājumi šķērsot Latvijas robežu, ceturtdien aizsardzības nozares portāla "Sargs.lv" organizētajā tiešsaistes ekspertu diskusijā a...



Komentāri