lv
BCllJPDVX2CVo09IyCWenZDBTwBK6JBiil6FEIup
2330711

Notiks Latvijas pirmā prezidenta Čakstes dzimšanas dienai veltīts pasākums

Notiks Latvijas pirmā prezidenta Čakstes dzimšanas dienai veltīts pasākums

Jāņa Čakstes dzimtas pārstāvji sadarbībā ar Jelgavas novada pašvaldību šodien plkst.15 Čakstes mājā "Auči" rīkos pirmā Latvijas Valsts prezidenta 164.dzimšanas dienai veltītu atceres pasākumu, informēja pasākuma rīkotāji.

Katru gadu piemiņas pasākuma laikā kādam no Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes studentiem tiek pasniegta Čakstes stipendija.

Šogad stipendiju saņems Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes profesionālās bakalaura studiju programmas Lauksaimniecība 4.kursa studente Sāra Meirēna.

Pasākumā koncertēs Valgundes pagasta sieviešu vokālais ansamblis "Krastu balsis" (vadītājs - Dāvis Beitlers).

Koncertprogrammu caurvīs Latvijas un latvisko pamatvērtību saglabāšanas tēma dažādās tās šķautnēs, atceroties arī Čakstes nozīmi šogad aktuālajā Dziesmu svētku tradīcijā.

Latvijas Valsts pirmā prezidenta Čakstes dzimtas mājās "Auči", kas atrodas Jelgavas novada Salgales pagastā, ir dzimtas izveidota un uzturēta prezidenta piemiņas vieta, kura piedāvā iespēju izzināt Čakstes dzīves būtiskākos notikumus personības veidošanās ceļā, diskutēt par viņa vērtību sistēmu, demokrātiju kā kompromisu mākslu un kalpošanu sabiedrībai, kā arī caur dzimtas likteņstāstiem izsekot Latvijas vēstures notikumiem no 19.gadsimta beigām līdz pat mūsdienām, pārliecinoties, kāda nozīme cilvēka dzīvē ir ģimenei un dzimtas saitēm.

Sāks iztiesāt lietu par iespējamām nelikumībām policijas formastērpu iepirkumā

Kurzemes rajona tiesa Ventspilī šodien plkst.10 sāks iztiesāt krimināllietu par iespējamām nelikumībām Valsts policijas formastērpu iepirkumā.

Prokuratūra aģentūru LETA informēja, ka lietā apsūdzība celta trīs valsts amatpersonām par mantkārīgā nolūkā i...

Baltik Elektro: Cenas saules paneļiem sarūk, ražošana attīstās

Saules paneļu ražošana uzņem straujus tempus un turpina attīstīties, līdz ar to garantijas laiks pakāpeniski palielinās.

Tā norāda Baltijas Elektro Sabiedrība, SIA valdes priekšsēdētājs Edgars Bergholcs, uzsverot jauno saules paneļu priekšrocības. Viņš ...

Noslēdzies OlyBet Sports Bar un LGF unikālais izaicinājums Izspēlē Latviju!

Vasaras beigām strauji tuvojoties, modernajā “Jūrmala Golf Club” kompleksā noslēdzies arī būtiskākais jaunais projekts Latvijā golfa dzīvē – “OlyBet Sports Bar” un Latvijas Golfa Federācijas (LGF) kopīgi izveidotā iniciatīva “Izspēlē Latviju”.

Tās ietva...



Komentāri