lv
9bau0e4nlsEAYNnZfdOiweaOQXhi7zHbaCCgnULE
2328958

Ukraina pārdos Krievijas dizainerim Ļebedevam konfiscētos Kijivas dzīvokļus

Ukraina pārdos Krievijas dizainerim Ļebedevam konfiscētos Kijivas dzīvokļus

Ukrainas valdība nodevusi divus pazīstamajam Krievijas dizainerim un prokremliskajam blogerim Artemijam Ļebedevam konfiscētos Kijivas dzīvokļus Valsts īpašumu fondam, kas tos izīrēs vai pārdos.

Iegūtie līdzekļi tiks nodoti Bruņotās agresijas seku likvidācijas fondam, pavēstīja īpašumu fonds.

Runa ir par 138 un 193 kvadrātmetru lieliem dzīvokļiem.

Ukrainas Drošības dienests (SBU) iepriekš Ļebedevu apsūdzēja kara attaisnošanā un Krievijas pret Ukrainu izvērstās bruņotās agresijas noliegšanā.

SBU 2017.gada martā aizliedza Ļebedevam ieceļot Ukrainas teritorijā "informācijas drošības jomā nodarītā kaitējuma dēļ". 2022.gada janvārī Ļebedevs tika iekļauts Ukrainas sankciju sarakstā.

2022.gada vasarā Ļebedevs apmeklēja Krievijas okupētās Ukrainas teritorijas. Viņš publicēja fotogrāfijas no Donbasa un no Zaporižjas atomelektrostacijas jumta.

Okupēto teritoriju apmeklēšanu viņš nodēvēja par "pilnvērtīgas dzīves maziem priekiem".

Savulaik viņš izveidoja Artemija Lebedeva studiju, kas Krievijā bija viena no pirmajām un pazīstamākajām tīmekļa dizaina studijām.

Ļebedeva studija cita starpā izstrādājusi arī Latvijas bankas "ABLV Bank" tīmekļa vietni.

Savā kanālā platformā "YouTube" Ļebedevs vairākkārt paudis atbalstu Krievijas karam pret Ukrainu un diktatora Vladimira Putina politikai kopumā.

Ļebedeva māte ir pazīstamā krievu rakstniece Tatjana Tolstaja.

Izvēlēts jaunais NATO spēku integrācijas vienības komandieris

Trešdien norisinājās Latvijā izvietotās NATO spēku integrācijas vienības komandiera maiņas svinīgā ceremonija, kurā komandiera amatā stājās pulkvedis Dzintars Roga, nomainot līdzšinējo vienības komandieri pulkvedi Jāni Gaili, informēja vienība.

Uzrunājo...

Arodbiedrība izteikusi domas par Kozlovska kandidatūru iekšlietu ministra amatam

Saeimas deputāts Rihards Kozlovskis (JV) kā iekšlietu ministra amata kandidāts ir vērtējams pozitīvi, atzina Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības valdes priekšsēdētājs Armands Augustāns.

Pirmkārt, Kozlovskim ir bijusi ļoti laba un ilgstoša darba ...

Politoloģe par topošās valdības deklarāciju: Poētiski skaista vīzija, bet...

Topošās valdības deklarācija ir poētiski skaista vīzija, bet bez skaidri izmērāmiem kritērijiem, šādu vērtējumu pauda Rīgas Stradiņa universitātes lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle.

"Tā ir poētiski skaista vīzija, bet man nav pārliecības par t...



Komentāri