lv
UOrQQwXUYKwP808EGnSEHgxmo5FvDITfReEhqDqq
2327869

Nākamajā mēnesī Rīga kļūs par Eiropas kiberdrošības galvaspilsētu (+VIDEO)

Nākamajā mēnesī Rīga kļūs par Eiropas kiberdrošības galvaspilsētu (+VIDEO)

Latvijas labākie eksperti tiksies ar kolēģiem no ES un NATO valstīm, lai cīnītos pret kopējo apdraudējumu.

Latvija pēdējos gados arvien vairāk atvaira naidīgus uzbrukumus kibertelpā. Bet tas ļauj mūsu valstij attīstīt savas jomas profesionāļus.

Eiropas Kiberdrošības mēneša laikā, 4. un 5.oktobrī, Rīgā jau desmito reizi notiks starptautiskā kiberdrošības konference CyberChess 2023, piedāvājot iespēju mijiedarboties un vienuviet dzirdēt pasaules un Baltijas līmeņa kiberdrošības ekspertus. Šogad konference būs veltīta stratēģiski politiskām kiberdrošības tēmām, un atsevišķa sesija paredzēta arī padziļināti tehnisku jautājumu izpētei. Tā kā Latvijas domēnam.LV šogad aprit 30 gadi, īpašu uzmanību plānots pievērst arī ar domēna vārdu sistēmas drošību saistītiem jautājumiem Baltijas reģionā.

Kiberdrošības konference CyberChess ir viens no nozīmīgākajiem kiberdrošībai veltītajiem notikumiem Baltijā, kas ik gadu, izņemot Covid-19 pandēmijas ierobežojumu laiku, piesaista simtiem ekspertu klātienē un attālināti. Šogad programmā paredzētas vairāk nekā 60 vietējo un ārvalstu ekspertu uzrunas un diskusijas trīs sesijās - stratēģiski politiskajā, tehniskajā un domēna vārdiem veltītajā.

Kiberdrošība attiecināma gan uz katru indivīdu personīgi, gan uz iestāžu, uzņēmumu un valstu drošību. Piemēram, diskusijā Management of "digital waste" mārketinga, domēnu un kiberdrošības nozaru eksperti risinās tēmu, kas skar ikvienu, kam jebkad ir bijis domēna vārds, kas apmeklē vietnes, pavada laiku internetā un lieto e-pastu: kas ir digitālie atkritumi, kāda ir to vērtība otrreizējā tirgū, un kā tos pareizi apsaimniekot, lai tie netiktu izmantoti kiberuzbrukumos. Savukārt LMT Kiberdrošības daļas vadītājs Mārtiņš Kaļķis dalīsies uzņēmuma SIA "Latvijas Mobilais Telefons" unikālajā pieredzē, veidojot pirmo komercsabiedrības Zemessardzes apakšvienību, kas ir nebijis gadījums Latvijas mērogā.

"Ņemot vērā ģeopolitiskos izaicinājumus, kiberuzbrukumu skaits pēdējo divu gadu laikā ir būtiski palielinājies, īpaši valsts sektorā. Paredzams, ka šādu gadījumu skaits arī tuvākajā nākotnē turpinās saglabāties augsts, tāpēc kiberdrošībai ir jāpievērš vairāk uzmanības nekā jebkad agrāk. Konferences ietvaros tādēļ vēlamies akcentēt arī sadarbības nozīmi gan starp valsts un privātā sektora iestādēm, gan arī sadarbību starp starptautiskās CERTu kopienas dalībniekiem," norāda CERT.LV vadītāja Baiba Kaškina.

Siliņa: Man ir svarīgi, lai cilvēki sajustu, ka mēs viņus redzam

Ar darbiem vēlamies parādīt, ka cilvēks Latvijā ir galvenā vērtība, tā šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču uzsvēra Ministru prezidenta amata kandidāta Evika Siliņa (JV), iezīmējot topošās valdības apņemšanos.

"Man ir svarīgi, lai c...

IeM: Denonsēt tiesiskās palīdzības līgumu ar Krieviju ir politiska izšķiršanās

Tiesiskās palīdzības līguma ar Krieviju denonsēšana ir politiskās izšķiršanās jautājums, nevis juridiskas dabas jautājums, šodien Saeimas Ārlietu komisijā uzsvēra Iekšlietu ministrijas (IeM) Juridiskā departamenta direktors Vilnis Vītoliņš.

Viņš uzsver,...

Lietuvā avarējot diviem migrantu auto no Latvijas, gājusi bojā indiete
Lietuvā naktī uz trešdienu notikuši divi savstarpēji nesaistīti satiksmes negadījumi ar automašīnām, kurās atradās nelegālie migranti un kuras Lietuvā, domājams ,iebraukušas no Latvijas, un vienā negadījumā gājusi bojā Indijas pilsone, bet otrā ievaino...


Komentāri