lv
5adHwR4f1lB8xZ95jibhml0kmzTTO1VH2mrtU3v7
2324455

Pārspēts 12. septembra Latvijas siltuma rekords

Pārspēts 12. septembra Latvijas siltuma rekords

Otrdien līdz plkst.16 augstākā gaisa temperatūra Latvijā bija +26,8 grādi Bauskā, un tas ir jauns 12.septembra siltuma rekords valsatī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijas teritorijā reģistrēta 12.septembrī, bija +26,4 grādi 1948.gadā Pāvilostā.

Valstī kopumā līdz plkst.16 bija laboti 14 karstuma rekordi, tai skaitā Rīgā. Termometra stabiņš galvaspilsētas centrā pakāpās līdz +25,4 grādiem, par pusgrādu pārspējot 1969.gada rekordu.

Latvijas lielākajā daļā maksimālā gaisa temperatūra otrdien bija +23..+26 grādi.

Jau ziņots, ka arī trešdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +23..+27 grādiem, vietām Kurzemē un piekrastē maksimālā temperatūra būs ap +20 grādiem. Sagaidāms, ka trešdiena kļūs par siltāko 13.septembri Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē, jo līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas valstī reģistrēta šajā datumā, ir +25,6 grādi 1955.gadā Daugavpilī.

Kad parakstīs vienošanos par izlīgumu izglītībā? Vanaga izteikusi prognozes

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vienošanās par sociālo mieru izglītības un zinātnes nozarē varētu tikt parakstīta pēc jaunās valdības apstiprināšanas, šādu prognozi pauda arod...

Latvijas iedzīvotāji ir gatavi palīdzēt saglabāt dabiskās pļavas

Vairākums Latvijas iedzīvotāju ir gatavi palīdzēt saglabāt dabiskās pļavas, liecina Latvijas Dabas fonda (LDF) šovasar veiktās aptaujas rezultāti.

Latvijas dabiskās pļavas pašlaik ir uz izzušanas robežas - tās saglabājušās vien 0,9% valsts teritorijas. ...

Tiek plānots slēgt Silenes robežšķērsošanas vietu

Ņemot vērā Baltkrievijas realizēto nelegālās imigrācijas spiedienu Iekšlietu ministrija sagatavojusi valdības lēmuma projektu, kas paredz slēgt Silenes robežšķērsošanas vieta uz robežas ar kaimiņvalsti.

Pēdējo sešu diennakšu laikā robežsardzes amatperso...



Komentāri