lv
cvZM406SPX1xybQ3EpkUBWNBRKfHBwsi2gDO9UqS
2324024

Nedēļas nogalē Bauskā notiks Baltijas vīnogu izstāde

Nedēļas nogalē Bauskā notiks Baltijas vīnogu izstāde

Nedēļas nogalē Bauskā notiks "Baltijas vīnogu izstāde 2023", informē Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības pārstāvji.

Pasākumā savas izaudzētās ogas atradīs lielākie Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vīnogu audzētāji, kopumā apskatei piedāvājot vairāk nekā 200 šķirņu paraugus. Tāpat interesentiem būs iespēja uzdot jautājumus vīnkopjiem un nodegustēt vīnus, kas tapuši no Baltijā audzētajām vīnogām.

Biedrībā norāda, ka Latviju izstādē pārstāvēs Gatis Kužums, kura kolekcijā ir gandrīz 500 galda un vīna vīnogu šķirnes, Ģirts Miķelsons, kas audzē tehniskās vīnogu šķirnes vīnam un Gunta Niedra, kurai Tukuma novada "Mazburkās" pieder lielākais Latvijas bioloģiskais vīnogu dārzs. Tāpat piedalīsies arī Dārzkopības institūts ar savu vīnogu kolekciju.

Pasākums notiks sestdien,16.septembrī, Bauskas pils pagalmā no plkst.10 līdz plkst.18.

Baltijas vīnogu izstāde notiek septīto gadu pēc kārtas. Pasākumu organizē Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība ar Zemkopības ministrijas finansiālu atbalstu.

Tērvetes dabas parku atvērs apmeklētajiem, bet sakopšanas darbi turpinās (+FOTO)

Nedēļās nogalē plānots atvērt Tērvetes dabas parku apmeklētajiem, liecina AS "Latvijas valsts meži" (LVM) publicētā informācija.

Uzņēmumā skaidro, ka dabas parkā turpinās augusta vētras seku likvidēšanas darbi, bet parku iespējams atvērt, jo noslēgušies...

Trešdiena Latvijā būs siltākais 13.septembris novērojumu vēsturē

Trešdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +23..+27 grādiem, vietām Kurzemē un piekrastē maksimālā temperatūra būs ap +20 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sagaidāms, ka trešdiena kļūs par siltāko 13.septembri Latvijas meteoroloģisko novērojumu v...

Saeimu brīdina par EURIBOR likmju kāpuma radītajiem riskiem kredītņēmējiem

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) nosūtījusi vēstuli Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai, lai vērstu likumdevēju uzmanību EURIBOR likmju kāpumam un kredītņēmēju izmaksu pieaugumam.

LBAS vērš uzmanību uz ...



Komentāri