lv
n2RVa1EQSXl0IKlLXDAZIEJ5JTnn6XMddQctX2tD
2322106

Rīgas geto un Holokausta muzeja ēkas un zemi rosina nodot ebrejiem

Rīgas geto un Holokausta muzeja ēkas un zemi rosina nodot ebrejiem

Saeimas deputāti rosina ebreju biedrības "Šamir" īpašumā nodot Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja ēkas un zemi.

Likumprojektu parlamentā iesnieguši deputāti Igors Rajevs (AS), Augusts Brigmanis (ZZS), Skaidrīte Ābrama (P), Aleksandrs Kiršteins (NA) un Edgars Tavars (AS).

Tas paredz nodot biedrībai īpašumā vienīgi būves, kurās pašlaik atrodas Rīgas geto un Latvijas holokausta muzejs, kā arī zem būvēm esošo zemi.

Kā norāda likumprojekta autori, mērķis ir nodrošināt Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja darbību un ilgtspējīgu attīstību, lai veicinātu piemiņas par ebreju, jo īpaši Latvijas ebreju, ciešanām un holokausta traģēdiju Otrā pasaules kara laikā iemūžināšanu, sniegtu atbalstu ebreju kultūras un izglītības attīstībai, kā arī sekmētu Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja ēkas esību un apsaimniekošanu ilgtermiņā.

Rīgas pašvaldība kopš 2010.gada ir nodevusi bezatlīdzības lietošanā biedrībai "Šamir" nekustamos īpašumus, un biedrība šajā teritorijā ir izveidojusi Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeju. Pašlaik ir spēkā 2020.gada 27.novembrī noslēgtais Rīgas domes un biedrības "Šamir" līgums par nekustamā īpašuma nodošanu bezatlīdzības lietošanā.

Biedrība "Šamir" ir sabiedriskā labuma organizācija, kuras darbības mērķi ir saistīti ar ebreju identitātes, kultūras un reliģijas saglabāšanu, attīstīšanu un veicināšanu, ebreju reliģiskā kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu, jo īpaši Rīgas geto un Latvijas holokausta muzeja uzturēšanu, kā arī izglītošanu un informēšanu.

Ostapenko iekļūst Sandjego WTA 500 turnīra otrajā kārtā dubultspēlēs

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku pirmdien izcīnīja uzvaru Sandjego "WTA 500" turnīra pirmajā kārtā.

Ostapenko/Kičenoka, kuras sacensībās izsētas ar ceturto numuru, ar 5-7, 7-6 (7:5), 11:9 spraigā cīņā pieveica Sabri...

Uz Baltkrievijas robežas esot jābūt gataviem dažādu scenāriju attīstībai

Ņemot vērā Baltkrievijas izdarīto spiedienu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, jābūt gataviem dažādu scenāriju attīstībai, intervijā LTV raidījumā "Rīta panorāma" teica demisionējušās valdības aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA).

Aizvadītajā laikā...

Nākamajai valdībai jāturpina darbs ar milzu pārtikas cenu piecenojumiem veikalos

Nākamajai valdībai būtu jāturpina darbs ar pārmērīgi lielajiem pārtikas cenu piecenojumiem veikalos, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Irbe.

"Mēs ļoti ce...



Komentāri