lv
w434Ud28GSFA885JT3NdwPa0ODhKYc5z3tQYsWaJ
2322102

Nākamajai valdībai jāturpina darbs ar milzu pārtikas cenu piecenojumiem veikalos

Nākamajai valdībai jāturpina darbs ar milzu pārtikas cenu piecenojumiem veikalos

Nākamajai valdībai būtu jāturpina darbs ar pārmērīgi lielajiem pārtikas cenu piecenojumiem veikalos, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Irbe.

"Mēs ļoti ceram, ka nākamā valdība, nākamais zemkopības ministrs un arī ekonomikas ministrs turpinās sākto darbu jeb iniciatīvu un šie jautājumi tiks sakārtoti, jo diemžēl mēs joprojām redzam, ka piecenojumi veikalos ir ārkārtīgi lieli," teica LOSP pārstāvis.

Viņš arī atzina, ka šī jautājuma risināšana ir ļoti izaicinoša, jo Latvija strādā globālā tirgū. Vienlaikus Irbe piebilda, ka ikvienai valstij ir iespēja ar regulējumu ietekmēt šos procesus.

Tajā pašā laikā LOSP pārstāvis minēja, ka Latvijā šo procesu sarežģī tas, ka nav lielu, spēcīgu nacionālo veikalu tīklu, proti, Latvijā dominē ārvalstu investoriem piederoši veikalu tīkli.

LOSP ir biedrība, kas apvieno 54 valsts mēroga ražotāju un pārstrādātāju nevalstiskās organizācijas, kas aptver visu Latvijas teritoriju un visus ražošanas sektorus.

Organizācija formulē vienotu lauksaimnieku viedokli ražotāju interešu aizstāvībai un tālākām sarunām ar valsts pārvaldes institūcijām, kā arī citiem sadarbības partneriem.

Koplīgums-veiksmīga darba pamats
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO (tālāk rakstā - LSAB PRO) (www.lsab.lv), sadarbībā ar Fr. Eberta fondu Baltijas valstīs, jau ceturto gadu pēc kārtas organizē Koplīgumu Forumu. Forums notika Rīgā, 2023.gada 8.augustā.
Dzejnieks Jānis Rokpelnis: Ar pirmo dzejoļu krājumu man sanāca lielas ziepes
Dzejnieka Jāņa Rokpeļņa pirmais dzejoļu krājums klajā nāca 1975. gadā – ar nosaukumu "Zvaigzne, putna ēna un citi…". Tas bija laiks, kad rakstniekiem bija liels spiediens rakstīt esošās politikas slavinošu dzeju, bet Rokpelnis to nedarīja, jo atteicās ...
Pasaules čempionāta bronza nesilda: klubi pēc Latvijas hokejistiem neraujas
Pavasarī Latvija tika aplaimota ar nebijušu panākumu – hokeja izlase pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļas, izraisot fanu sajūsmu, un kļūstot par pirmo komandu, kam 2023. gadā sagaidīšanas ceremoniju sarīkoja pie Brīvības pieminekļa. Kad svinība...


Komentāri