lv
euCswwgCzN4eUXaReFGrQ8iw8T8ANboavbQEgZPq
2318803

Desmitiem tūkstoš cilvēku sagaidījuši basketbolistus

Desmitiem tūkstoš cilvēku sagaidījuši basketbolistus

Pirmdienas vakarā vairāki tūkstoši cilvēku Rīgā sagaidījuši Latvijas basketbola valstsvienība, kura debijā pasaules meistarsacīkstēs spēja izcīnīt augsto piekto vietu.

Lidostā "Rīga" komandu sagaidīja ģimenes locekļi, pēc kā izlase īpašā divstāvu autobusā devās uz Rīgas centru, laukumu pie Brīvības pieminekļa, kur tiek organizēts svinīgs sagaidīšanas pasākums.

Pa ceļam no lidostas līdz Brīvības piemineklim sportistus sveica vairāki tūkstoši cilvēku, kas īpašā krāsojuma autobusu sagaidīja ceļa malās. Sagaidītājiem bija līdzi Latvijas karogi un cita atribūtika. Cilvēki sita plaukstas, māja ar rokām un aplaudēja, sagaidot garāmbraucošo autobusu ar izlases dalībniekiem.

Laukumā pie Brīvības pieminekļa autobuss iebrauca no Aspazijas bulvāra, vietām sastopoties ar grūtībām tikt cauri sagaidītāju pūlim, kas skandēja apsveikuma saukļus par godu sportistiem.

Laukumā pulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku, daudzi no viņiem tērpušies izlases kreklos vai līdzīgās drēbēs. Spēlētāji uz skatuvi, kas izvietota pie Brīvības pieminekļa, devušies pa koridoru caur pūli.

Sportistus sagaida arī vairākas valsts amatpersonas, tostarp Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, Rīgas mērs Vilnis Ķirsis un izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Svinīgais pasākums pie Brīvības pieminekļa sākās ar kopīgu Latvijas Valsts himnas dziedāšanu.

Kopā ar izlasi Rīgā nav ieradušies basketbolisti Kristaps Porziņģis un Klāvs Čavars.

Latvijas izlase, pirmo reizi piedaloties pasaules kausā, spēja izcīnīt 5.vietu. Vispirms apakšgrupā Latvijas izlase pārspēja Franciju un Libānu, bet zaudēja Kanādai. Nākamajā kārtā Latvijas izlase uzveica Spāniju un Brazīliju, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur piekāpās Vācijai. Cīņā par 5.- 8.vietu Latvija vispirms uzvarēja Itāliju, bet čempionātu noslēdza ar Lietuvas sagraušanu.

ĀM valsts sekretārs pateicas Dānijai - par ko?

Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs, akreditācijas vizītē pieņemot Dānijas vēstnieku Mortenu Jespersenu, pateicās Dānijai par tās lēmumu 2024. gada pavasarī atkārtoti izvietot Dānijas bruņoto spēku bataljonu Latvijā, informēja ĀM.

Pe...

Darba devēji vēlas ierobežot darbinieku tiesības un piemaksas par virsstundām

Arodbiedrība brīdina: pretosies tam ļoti aktīvi!

Darba devēji un arodbiedrības trešdien tiksies ar topošo valdības vadītāju Eviku Siliņu ("Jaunā Vienotība"), lai pārrunātu būtiskos jautājumus valdības deklarācijā, tostarp arī iespējamās izmaiņas darba l...

Izstrādāti grozījumi Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā

Kultūras ministrija (KM) izstrādājusi grozījumus Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā (SEPLPL), paredzot ieviest jaunu sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu finansēšanas modeli.

Turpmāk plānots noteikt, ka sabie...



Komentāri