lv
0aZfm3clKStbxDefEN5aWp7WMpbbk4qPQOnSaZJq
2318600

Darba devēji vēlas ierobežot darbinieku tiesības un piemaksas par virsstundām

Darba devēji vēlas ierobežot darbinieku tiesības un piemaksas par virsstundām

Arodbiedrība brīdina: pretosies tam ļoti aktīvi!

Darba devēji un arodbiedrības trešdien tiksies ar topošo valdības vadītāju Eviku Siliņu ("Jaunā Vienotība"), lai pārrunātu būtiskos jautājumus valdības deklarācijā, tostarp arī iespējamās izmaiņas darba likumā. Latvijas radio šodien ziņo par darba devēju prasībām par virsstundu apmaksas apmēru.

Viens no priekšlikumiem ir samazināt virsstundu apmaksu darbiniekiem no 100% uz 50%, stāstīja konfederācijas darba tiesību eksperts Jānis Pumpiņš.
"Šobrīd Darba likums ir tik labvēlīgs darbiniekiem un garantijas un nodrošinājums, kas ir ietverts, īsti labāk nekur nevar. Tās normas ir labvēlīgākās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līmenī. Šobrīd mēs runājam par elastību un konkurētspēju," sacīja Pumpiņš.

Tāpat LDDK piedāvā mainīt koplīguma regulējumu tā, lai tā nepārslēgšanas gadījumā tas nepagarinās automātiski, jo tas dotu iespēju pārskatīt darbiniekiem piešķirtos labumus. Pret šiem priekšlikumiem asi iebilst Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība. Viņuprāt, šādas izmaiņas varētu notikt tikai tad, ja Latvijā darbinieku atalgojums sāktu pietuvoties ES vidējam līmenim.

Brīvo arodbiedrību savienības vadītājs Egils Baldzēns pauda: "Mēs savas prasības un nostāju stingri izteiksim un, ja valdība pēkšņi izšķirsies, ka viņa vēlas visas šīs grūtības atrisināt uz darbinieku rēķina, mēs esam gatavi dažādām formām, kā tam iebilst stingri un radikāli."

Izstrādāti grozījumi Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā

Kultūras ministrija (KM) izstrādājusi grozījumus Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā (SEPLPL), paredzot ieviest jaunu sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu finansēšanas modeli.

Turpmāk plānots noteikt, ka sabie...

Latvijas PK varonis Žagars tuvu līgumam Turcijā

Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars ir tuvu līguma parakstīšanai ar Stambulas "Fenerbahce", bet vismaz sezonas sākumā spēlēs Lietuvas klubā Viļņas "Wolves", vēsta "Eurohoops" galvenais redaktors Aris Barks.

Plānots, ka Ž...

Bijušo Rīgas Svētā Alberta draudzes prāvestu apsūdz bērna seksuālā izmantošanā

Toreizējo Rīgas Svētā Alberta draudzes prāvestu Krišjāni Dambergu prokuratūra apsūdz par bērna seksuālu izmantošanu baznīcas telpās.

Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas tiesai krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds Romas katoļu draudzes prāvests par to, ka ...



Komentāri