lv
hK0qmUfusEZu45cD9pwn0nxzH5J7v0RqQR8sC4F6
2318221

Ģertrūdes ielas teātrī notiks eksperimentālās mūzikas festivāls četros cēlienos

Ģertrūdes ielas teātrī notiks eksperimentālās mūzikas festivāls četros cēlienos
16. septembrī pulksten 18.00 Ģertrūdes ielas teātrī viena vakara festivālā uzstāsies starptautiska eksperimentālās mūzikas komponistu apvienība "Music & the Wende, now". Svinot draudzību un novērtējot dažādību, mākslinieki koncertā atskaņos viens otra skaņdarbus akustiskajiem instrumentiem, kā arī elektroakustiskās mūzikas kompozīcijas, informēja teātra pārstāvji."Music & the Wende, now" ir daudzšķautņains kolektīvs projekts, kas tapis, sastopoties komponistiem un skaņu māksliniekiem no ASV, Beļģijas, Francijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes un Vācijas. Kolektīva kopīgā ceļa pirmie soļi tiek sperti Latvijā un noslēdzas ar koncertu četros cēlienos Ģertrūdes ielas teātrī.Vakaru ievadīs Maikla Vintera (Michael Winter) skaņdarbs balsij, elektronikai un gaismām. Otrais cēliens būs veltīts daudzkanālu elektroniskās mūzikas kompozīcijām vairākiem skaļruņiem, bet trešajā cēlienā tiks atskaņoti skaņdarbi akustiskajiem instrumentiem. Koncerta noslēgumā gaidāms mīlas vēstulē balstīts skaņdarbs balsij, ģitārai un elektronikai. Klausītāji aicināti pievienoties uz jebkuru no cēlieniem vai arī baudīt vakara programmu visā tās garumā.Koncerts Ģertrūdes ielas teātrī noslēgs kolektīva "Music & the Wende, now" nedēļu ilgo viesošanos Latvijā. "Satikšanās Rīgā ir būtiska, lai mācītos par un sadarbotos ar vietējām radošajām kopienām. Ar koncertiem, lekcijām un radošajām darbnīcām cenšamies šķērsot barjeras, kas joprojām šķir Austrumeiropas un Rietumeiropas mākslas un mūzikas pasaules, turklāt projekta ietvaros strādājam arī pie rakstu krājuma, kas atspoguļos kopā piedzīvoto," atklāj kolektīva pārstāvji.
Latvijas U-19 futbolisti otrajā pārbaudes spēlē cīnās neizšķirti ar austriešiem

Latvijas U-19 vīriešu futbola izlase pirmdien Rīgā pārbaudes spēlē cīnījās neizšķirti 2:2 (1:1) ar Austrijas vienaudžiem.

Pirmos vārtus Latvijas izlases labā mača 10.minūtē pēc teicami ievadītas bumbas spēlē no sānu līnijas guva Kristiāns Mežsargs, bet ...

Palielinājies Baltkrievijas nelegālās imigrācijas spiediens uz robežas

Aizvadītajās trīs dienās Valsts robežsardze novērsusi 472 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, bet humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana nav liegta diviem cilvēkiem, informēja robežsardze.

Septembra sākumā tāpat kā au...

Skolēnus aicina sagatavot labāko Valsts prezidenta uzrunu tautai 18. novembrī

Valsts prezidenta kanceleja aicina vispārizglītojošo, speciālo un profesionālo izglītības iestāžu 5. līdz 12.klašu skolēnus piedalīties konkursā - iztēloties sevi Valsts prezidenta amatā un sagatavot 18.novembra svētku uzrunu tautai, informēja Valsts p...



Komentāri