lv
YGGOxM5NawWIdV1NFVrnYhUm1R1DLVfPFdQPzYF5
2316020

Jaunieši Rīgā ar pašvaldības finanšu atbalstu īstenos četras iniciatīvas

Jaunieši Rīgā ar pašvaldības finanšu atbalstu īstenos četras iniciatīvas

Četras jauniešu komandas Rīgā ir ieguvušas pašvaldības finansējumu, lai īstenotu uz jauniešiem vērstas iniciatīvas, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Idejas tiks īstenotas, katrai iniciatīvai piešķirot līdz 2500 eiro no Rīgas pašvaldības budžeta.

Latvijas Neredzīgo biedrības jauniešu apvienība finansējumu izmantos pētījuma īstenošanai, lai iegūtu datus par potenciālo lietotāju paradumiem drošas pārvietošanās aplikācijas izstrādei. Projektā iecerēts radīt aplikāciju, kas informēs par drošu vai, gluži pretēji, bīstamu maršrutu neredzīgiem vai vājredzīgiem cilvēkiem.

Rīgas Purvciema vidusskola plāno "Zaļās zonas" izveidi skolas teritorijā. Tā būs vieta ārpus skolas ēkas, svaigā gaisā, ar nojumi vai lapeni un aprīkojumu sportam, atpūtai, kā arī mācībām ārpus telpām. Tā esot iecerēta kā vieta, kur skolēniem pavadīt starpbrīžus, brīvo laiku un paslēpties no ikdienas trokšņa.

Rīgas Tehniskā koledža iegūto finansējumu plāno izmantot apmācību rīkošanai, pieredzes apmaiņas braucieniem pie citām pašpārvaldēm, ar mērķi aktīvas un līdzdalīgas pašpārvaldes attīstīšanai un piederības sajūtu veicinošas vides izveidošanai.

Savukārt Rīgas Valsts 1.ģimnāzija plāno aktivitāti skolas līdzdalības indeksa mērīšanai, pašpārvalžu un skolas vadības sadarbības memoranda un vadlīniju izstrādei, ko būs iespējams aprobēt arī citās skolās. Tāpat jaunieši plāno rīkot skolēnu līdzdalības forumu.

Izstrādātās iniciatīvas tiks realizētas jau līdz šī gada nogalei.

Nākamnedēļ Londonā notiks izstāde - arī Latvija tiks pārstāvēta

13.septembrī Londonā atklās Latvijas paviljonu aizsardzības un drošības industriju izstādē "Starptautiskais aizsardzības un drošības ekipējums" (DSEI), informēja Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija.

Latviju starptautiskajā izstādē pā...

Cik daudz latviešu no mazgrādīgajiem dzērieniem priekšroku dod alum?

Vairāk nekā trešdaļa jeb 34% iedzīvotāju norāda, ka no visiem mazgrādīgajiem dzērieniem ikdienā visbiežāk izvēlas alu, liecina AS "Aldaris" un pētījuma centra "Norstat Latvija" veiktā aptauja par dažādu dzērienu patēriņa tendencēm Latvijā.

Vienlaikus ap...

Tuvākās dienas saglabāsies vasara; nedēļas otrā pusē gaidāms lietus
Tuvākās dienas saglabāsies siltas un sausas, nedēļas otrā pusē gaidāms īslaicīgs lietus, prognozē Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.


Komentāri