lv
GXJ9iFscFxbJ00qfCiKRLltVXqZ9sAppEa6NQS1n
2315293

Nākamnedēļ Londonā notiks izstāde - arī Latvija tiks pārstāvēta

Nākamnedēļ Londonā notiks izstāde - arī Latvija tiks pārstāvēta

13.septembrī Londonā atklās Latvijas paviljonu aizsardzības un drošības industriju izstādē "Starptautiskais aizsardzības un drošības ekipējums" (DSEI), informēja Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija.

Latviju starptautiskajā izstādē pārstāvēs duālā pielietojuma produktu ražotāji no radiosakaru, optikas, munīcijas pārtikas un inženieru pakalpojumu sektoriem.

Latvijas paviljonā produktus un pakalpojumus demonstrēs SIA "Baltic Bullets", SIA "Belss", VAS "Elektroniskie sakari", SIA "Lightspace Technologies" un AS "Roga Agro". Ar individuālām ekspozīcijām DSEI būs redzami "Edge Autonomy" un "Interspiro", demonstrējot optikas, bezpilotu sistēmas, elpošanas ekipējuma produktus.

"Aizsardzības un drošības industrija šogad tiekas jaunā realitātē un sastopoties ar nepieredzētiem izaicinājumus. Apņēmība stiprināt aizsardzības industriju un pārmaiņu tehnoloģijas bija nozīmīga NATO Viļņas samita vienošanos dimensija. Apzināmies, ka uzņēmumu ražošanas kapacitāte un jaunrades spēja ir izšķiroša sabiedroto drošībai un sabiedrības noturībai. DSEI ir īstā vieta, kur redzēt darītājus un audzēt jaunas partnerības," sacījusi federācijas valdes priekšsēdētāja Elīna Egle.

Pēc Egles vārdiem, DSEI, kas ir nozīmīgākā un lielākā starptautiskā izstāde, pievērsīsies tēmai "Integrēta spēka sasniegšana". Izstādes organizētāji uzsvēruši, ka svarīgi ir integrēt piecus operacionālos domēnus - darbības gaisā, kiber un elektromagnētiskā telpā, uz zemes, jūrā un kosmosā. DSEI piedāvā iepazīt vairāk kā 2800 aizsardzības un drošības piegādātājus, tostarp lielākos ražotājus, kā arī vairāk kā 230 jaunus izstādes dalībniekus.

Latvijas nacionālo paviljonu DSEI līdzfinansē Aizsardzības ministrijas un uzņēmumi.

Cik daudz latviešu no mazgrādīgajiem dzērieniem priekšroku dod alum?

Vairāk nekā trešdaļa jeb 34% iedzīvotāju norāda, ka no visiem mazgrādīgajiem dzērieniem ikdienā visbiežāk izvēlas alu, liecina AS "Aldaris" un pētījuma centra "Norstat Latvija" veiktā aptauja par dažādu dzērienu patēriņa tendencēm Latvijā.

Vienlaikus ap...

Tuvākās dienas saglabāsies vasara; nedēļas otrā pusē gaidāms lietus
Tuvākās dienas saglabāsies siltas un sausas, nedēļas otrā pusē gaidāms īslaicīgs lietus, prognozē Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.
2023. gads Latvijas kokrūpniecībai nebūs viegls (+VIDEO)

"Sankcionēt Krievijas un Baltkrievijas ražotājus bija pareizs lēmums", - tā domā uzņēmējs.

Meža nozares produkciju Latvija šogad pirmajā pusgadā eksportēja 1,757 miljardu eiro vērtībā, kas ir par 20,6% mazāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā. Latvijas ...



Komentāri