lv
xGczFmWFFwcseuamhtYm51BKHLSX2WzQo5gOyJBE
2313849

Rīgā varēs apskatīt fotoizstādi par jauniešu subkultūrām

Rīgā varēs apskatīt fotoizstādi par jauniešu subkultūrām

No 15.septembra līdz 16.novembrim Rīgas izstāžu zālē "ISSP Galerija" būs skatāma fotogrāfa Arņa Balčus izstāde "Scēna", kas pievērsīsies šodienas jauniešu alternatīvajām subkultūrām, informēja izstāžu zāles pārstāve Katrīna Dūka.

Balčus pievērsies norisēm pēc pandēmijas klubā "Depo", bārā "Republika" un kvartālā "Lastādija". Pēc izstāžu zāles pārstāves sacītā, izstāde plašākā mērogā runā par šodienas jauniešu izaicinājumiem, "jo aiz krāšņiem grimiem un agresīvas mūzikas slēpjas mūsdienu jauniešu dzīves problēmas - vēlme pašapliecināties, dzīves jēgas meklēšana, identifikācijas problēmas, psihiskās saslimšanas, kā arī sarežģītās attiecības savā starpā, kur netrūkst konfliktu, pašnāvības mēģinājumu un vardarbības".

Izstādes atklāšana notiks 14.septembrī plkst.18 ar grupu "ŠŅK", "Defekts" un "Depustūtes" koncertu.

Paralēli izstādei notiks arī jauno panku dzejas vakars, ekskursijas izstādē ar sociologu Jāni Daugavieti un izstādes autoru Arni Balču, bet tuvāk izstādes noslēgumam iznāks grāmata "Scēna".

Balčus ir fotogrāfs, žurnālists, kultūras projektu vadītājs, žurnāla "Foto Kvartāls" redaktors un Rīgas Fotomēneša direktors. Ieguvis bakalaura grādu komunikācijas zinātnē Latvijas Universitātē un maģistra grādu fotogrāfijā Vestminsteras universitātē Londonā.

Kariņš: Stambulas ratifikācija būtu nozīmīgs vēstījums ārvalstu partneriem

Stambulas konvencijas ratifikācija būs ne tikai stingrs politiskais vēstījums Latvijas sabiedrībai, ka iestājamies pret vardarbību, bet arī nozīmīgs vēstījums Latvijas ārvalstu partneriem, šādu vērtējumu pauž Ārlietu ministrija (ĀM), kas pašlaik ir pal...

ASV NBA zvaigznes noslēdz Pasaules kausu bez medaļām

Kanādas vīriešu basketbola izlase svētdien Manilā Pasaules kausa finālturnīra bronzas spēlē papildlaikā ar rezultātu 127:118 (34:25, 24:31, 33:26, 20:29, 16:7) uzvarēja ASV.

Kanādieši, kas bija Latvijas izlases pretinieki finālturnīra pirmajā posmā, pas...

Ārpolitikas institūta pētniece: Afganistāna šobrīd ir bumba ar laika degli
Pagājuši jau divi gadi, kopš pēdējie ASV karavīri pameta Afganistānu; kopš tā brīža situāciju valstī kontrolē "Taliban" grupējums. Trešdaļa Afganistānas iedzīvotāju dzīvo nabadzībā un ir atkarīgi no ārējās palīdzības, sieviešu tiesības tiek brutāli ier...


Komentāri