lv
wmG8HYRblO9G5jZWbehaINB62MYKVehNbYyYEoli
2313848

Kariņš: Stambulas ratifikācija būtu nozīmīgs vēstījums ārvalstu partneriem

Kariņš: Stambulas ratifikācija būtu nozīmīgs vēstījums ārvalstu partneriem

Stambulas konvencijas ratifikācija būs ne tikai stingrs politiskais vēstījums Latvijas sabiedrībai, ka iestājamies pret vardarbību, bet arī nozīmīgs vēstījums Latvijas ārvalstu partneriem, šādu vērtējumu pauž Ārlietu ministrija (ĀM), kas pašlaik ir palikusi bez ministra, bet kuras darbu uzrauga demisionējušais premjers, "Jaunās vienotības" (JV) politiķis Krišjānis Kariņš, kura vārds izskan starp ārlietu ministra amata kandidātiem.

Pēc ĀM paustā, tas esot īpaši aktuāli saistībā ar pašreizējo Latvijas prezidentūru Eiropas Padomē, "kad kā prezidējošā valsts sastopamies ar pastiprinātu ārvalstu partneru interesi un jautājumiem par iemesliem Stambulas konvencijas neratificēšanai".

Ārlietu ministrijas ieskatā, Stambulas konvencija ir būtisks starptautisko tiesību instruments cilvēktiesību aizsardzības jomā, lai aizsargātu jebkuru personu no vardarbības ģimenē.

Ministrija uzsver, ka valstij pastāv pienākums aizsargāt katras tās jurisdikcijā esošas personas tiesības uz dzīvību bez jebkādas diskriminācijas.

Šonedēļ Saeimas Ārlietu komisijā sāka skatīt iedzīvotāju iniciatīvu par Latvijas nepievienošanos Stambulas konvencijai, un šim jautājumam komisija veltīšot vairākas sēdes, sacīja komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA).

Savukārt tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) lēsa, ka kopdzīves regulējumu un Stambulas konvencijas ratifikāciju Saeima varētu atbalstīt līdz šī gada beigām. Tieslietu ministrijā ir izstrādāts gan kopdzīves regulējums, gan likums, kas paredz ratificēt Stambulas konvenciju.

Līdz šim valdošajā koalīcijā strādāja JV, Nacionālā apvienība (NA) un "Apvienotais saraksts" (AS), un ar abām pēdējām JV esot bijis neiespējami panākt minēto regulējumu ieviešanu. Tagad JV premjera amata kandidāte Evika Siliņa veido jaunu valdību, kur koalīciju veidos JV, ZZS un "Progresīvie".

ASV NBA zvaigznes noslēdz Pasaules kausu bez medaļām

Kanādas vīriešu basketbola izlase svētdien Manilā Pasaules kausa finālturnīra bronzas spēlē papildlaikā ar rezultātu 127:118 (34:25, 24:31, 33:26, 20:29, 16:7) uzvarēja ASV.

Kanādieši, kas bija Latvijas izlases pretinieki finālturnīra pirmajā posmā, pas...

Ārpolitikas institūta pētniece: Afganistāna šobrīd ir bumba ar laika degli
Pagājuši jau divi gadi, kopš pēdējie ASV karavīri pameta Afganistānu; kopš tā brīža situāciju valstī kontrolē "Taliban" grupējums. Trešdaļa Afganistānas iedzīvotāju dzīvo nabadzībā un ir atkarīgi no ārējās palīdzības, sieviešu tiesības tiek brutāli ier...
LPV frakcijas vadītājs: «Latvija ir bijusī daļa no Padomju Savienības» (+VIDEO)

Ja grozījumi tiks pieņemti, tad Krievijas pilsoņi, kuri vairākumā nobalsoja par Putinu, varēs brīvi dzīvot ES un NATO valstī vēl 2 gadus

Saeimas deputātu absolūtais vairākums - 80 cilvēki - nobalsoja par to, lai tiktu sākta likumdošanas grozījumu izskat...



Komentāri