lv
seyhVpWAcy7RO0P9B71z9RIthuhZJfac3DnmVXw9
2303990

LTV un Latvijas Radio plāno piešķirt 784 433 eiro Ukrainas kara atspoguļošanai

LTV un Latvijas Radio plāno piešķirt 784 433 eiro Ukrainas kara atspoguļošanai

Lai īstenotu kultūrorientācijas un iekļaušanās pasākumus Ukrainas civiliedzīvotājiem un lai nodrošinātu papildu saturu par Krievijas izraisīto karu Ukrainā, Kultūras ministrija (KM) šim gadam plāno piešķirt Latvijas Televīzijai (LTV) un Latvijas Radio papildu 784 433 eiro finansējumu, liecina Tiesību aktu portāla (TAP) pieejamā informācija.

Tostarp LTV plānots piešķirt 629 695 eiro, bet Latvijas Radio - 154 738 eiro.

Finansējumu tiks ņemts no budžeta resora "74. Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums" programmas "Finansējums Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā noteikto pasākumu īstenošanai".

Rīkojuma projektu saskaņojusi Finanšu ministrija.

LETA jau vēstīja, ka iepriekš šim mērķim KM piedāvāja piešķirt 684 433 eiro no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Šo piedāvājumu noraidīja FM, norādot, ka konkrēto pieprasījumu no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" nevar uzskatīt par neparedzētu gadījumu, tāpēc nepieciešams mainīt pieprasīto līdzekļu avotu.

Tikmēr jūnijā, lai mazinātu energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma izraisīto negatīvo ietekmi 2023.gadā, LTV un Latvijas Radio tika piešķirti 445 778 eiro.

Jau ziņots, ka sākotnēji LTV un Latvijas Radio energoresursu izmaksu kompensēšanai bija plānots piešķirt 994 839 eiro, tostarp Latvijas Radio - 143 969 eiro, bet LTV - 850 870 eiro.

Par finansējuma nepietiekamību un iespējamiem draudiem satura mazināšanai un darbinieku atalgojumam bažas paudusi arī LTV arodbiedrība.

Arodbiedrība iepriekš norādīja, ka finansējuma problēmu aktualizēšanai kā līdzeklis varētu tikt izmantots televīzijas darbinieku streiks.

Kur lutināt ausis brīvdienās? Kārļa Kazāka muzikālie ieteikumi
Pauls un Keišs ar "Vīriešiem labākajos gados" joprojām bez izmaiņām – laicīgi izpārdoti. Toties uz "Nestāstot. Spāņu kamermūzika. Deja. Agra Daņiļeviča dzeja" biļetes turpat mūzikas namā "Daile" vēl ir pieejamas, tāpat kā uz vairakkārt pārcelto "Bi-2" ...
Rožkalns septembra beigās atstās LIAA direktora amatu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns septembra beigās atstās amatu, aģentūru LETA informēja LIAA pārstāvji.

Rožkalna pēdējā darbadiena LIAA direktora amatā būs 2023.gada 29.septembris.

"Uzņemoties LIAA direktora...

Bijušais izlases basketbolists Kristaps Valters: Spēle pret Lietuvu būs kā cīņa par Eiropas bronzu
Latvijas un Lietuvas basketbolistu spēle Pasaules kausā par 5. vietu būs īpašs notikums gan kā kaimiņu rēķinu kārtošana, gan iespēja kļūt par finālturnīrā trešo spēcīgāko Eiropas komandu, piektdien Latvijas Televīzijā pastāstīja bijušais valstsvienības...


Komentāri