lv
jkzHtg9Fv2RxKyd9ltVjpd5asXTLu5p1I2ESwelj
2300111

Jaunais Latvijas vēstnieks Azerbaidžānā palīdzēs sadarbībai ar Dienvidkaukāzu

Jaunais Latvijas vēstnieks Azerbaidžānā palīdzēs sadarbībai ar Dienvidkaukāzu

Reģions ir daudzu lielvaru vardarbīgas sadursmes vieta.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstuli nākamajam Latvijas Republikas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Azerbaidžānā Edgaram Skujam.

Akreditācijas ceremonijas laikā E. Skuja ar Valsts prezidentu pārrunāja Latvijas un Azerbaidžānas sadarbības iespējas. Sarunu partneri uzsvēra nepieciešamību turpināt augstākā līmeņa vizīšu apmaiņu, sekmēt ekonomisko sadarbību, veicinot tirdzniecības un investīciju piesaisti, kā arī sadarbību kultūrā un izglītībā.

Darba gaitas Ārlietu ministrijā Edgars Skuja uzsāka 1993. gadā. Viņš bijis Ārlietu ministrijas Politiskā departamenta direktors, Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks, vadījis Drošības politikas un starptautisko organizāciju direkciju.

Edgars Skuja bija Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks pastāvīgajā pārstāvniecībā ANO, EDSO un citās starptautiskajās organizācijās Vīnē, pastāvīgajā pārstāvniecībā NATO, kā arī Austrijā, Igaunijā un Krievijā.

Karjeras gaitā vēstnieks saņēmis virkni Latvijas un ārvalstu apbalvojumu.

Vēstnieks absolvējis Latvijas Universitātes vēstures un filozofijas fakultāti, Latvijas Universitātes Starptautisko attiecību institūtu un papildinājis zināšanas starptautiskās mācību programmās Austrijā, Dienvidkorejā un Vācijā.

2020.gadā uzliesmojusī karadarbība Armēnijas un Azerbaidžānas starpā, kas ilga sešas nedēļas, beidzās, kad abas valstis ar Krievijas starpniecību noslēdza vienošanos par uguns pārtraukšanu. Saskaņā ar vienošanos armēņi zaudēja daļu Kalnu Karabahas pamatteritorijas, kā arī visus tā dēvētās drošības buferzonas rajonus, kas kopš 90.gadiem atradās armēņu kontrolē. Neskatoties uz Armēnijas un Azerbaidžānas miera sarunām ASV un Eiropas Savienības (ES) paspārnē, uz abu valstu robežas bieži notiek sadursmes.
Latvijas atbalstīs Ukrainas rekonstrukciju 2 miljonu eiro apmērā

Čerņihivā Latvijas vēstnieks Ukrainā Ilgvars Kļava Ārlietu ministrijas (ĀM) vārdā un ANO Attīstības programmas Ukrainā pārstāvja vietnieks Kristoforus Politis šodien parakstīja līgumu par sociālās infrastruktūras objektu rekonstrukciju Čerņihivas apgab...

Pirmdien būs iespēja sagaidīt Latvijas basketbolistus

Latvijas basketbola valstsvienības svinīgā sagaidīšana norisināsies pirmdien, 11.septembrī plkst.17.30 Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Pasākuma rīkotāji aicina līdzjutējus nedoties uz lidostu "Rīga", bet...

Pagarināta Latvijas karavīru dalība operācijā Kosovā

Saeima šodien līdz 2025.gada 31.decembrim pagarināja Latvijas karavīru dalību NATO vadītajā starptautiskajā operācijā Kosovā.

Dalības pagarinājumu rosināja Aizsardzības ministrija (AM) un iepriekš atbalstīja arī valdība.

AM skaidro, ka Nacionālo bruņoto...



Komentāri