lv
kXWfWdqOhRNwzlQX60W6qiKXRJbFLTbclD1w34VS
2299692

Pagarināta Latvijas karavīru dalība operācijā Kosovā

Pagarināta Latvijas karavīru dalība operācijā Kosovā

Saeima šodien līdz 2025.gada 31.decembrim pagarināja Latvijas karavīru dalību NATO vadītajā starptautiskajā operācijā Kosovā.

Dalības pagarinājumu rosināja Aizsardzības ministrija (AM) un iepriekš atbalstīja arī valdība.

AM skaidro, ka Nacionālo bruņoto spēku dalība operācijā tagad noteikta uz ilgāku laiku, ņemot vērā pieaugošo saspīlējumu pie Eiropas robežām un nepieciešamību situāciju stabilizēt, kā arī Latvijas apņemšanos pildīt saistības attiecībā pret NATO un saviem partneriem.

Jau ziņots, ka iepriekš Latvijas karavīru dalība operācijā Kosovā bija noteikta līdz 2023.gada beigām.

Latvija piedalījās šajā operācijā arī no 2000.gada līdz 2009.gada ar dažāda lieluma vienībām un dažādu jomu speciālistiem. Lēmumu par dalības atsākšanu Latvija pieņēma 2020.gadā, atsaucoties NATO virspavēlniecības Eiropā pārstāvju aicinājumam.

Balstoties uz ANO Drošības padomes 1999.gadā pieņemtu rezolūciju, NATO vadītās starptautiskās operācijas Kosovā galvenie uzdevumi ir drošas vides izveide un uzturēšana, lai garantē pārvietošanās brīvību vietējiem iedzīvotājiem. Tāpat operācijas uzdevums ir atbalstīt un koordinēt starptautiskās humānās palīdzības centienus, atbalstīt un vietējo drošības spēku pilnveidi, kā arī atbalstīt miermīlīgas, stabilas, demokrātiskas un daudzetniskas Kosovas attīstību.

Gražulis atskatījies uz savu fantastisko sniegumu pret Itāliju

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētāji mačā pret Itāliju izmantoja tās iespējas, ko piedāvāja pretinieku spēles stils, preses konferencē teica Latvijas izlases spēlētājs Andrejs Gražulis.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase ceturtdi...

LTRK: Elektroenerģijas sadales tarifu cena ir taisnīga un pamatota

Elektroenerģijas sadales tarifu koncepcijas pārskatīšana būtu solis atpakaļ un bremzētu centienus Latvijas ekonomikas izaugsmei, turklāt tarifu koncepcijas maiņa būtu negatīvs signāls uzņēmējiem, ceturtdien pēc tikšanās ar AS "Sadales tīkls", Sabiedris...

Latvija pret Lietuva - gaidāma aizraujoša spēle par piekto vietu Pasaules kausā

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretiniece sestdien Manilā Pasaules kausa cīņā par piekto vietu būs Lietuva.

Lietuva ar 100:84 (33:21, 20:22, 22:20, 25:21) pieveica Slovēniju.

Lietuvas izlasē Jons Valančūns sakrāja 24 punktus, iemetot visus astoņus ...



Komentāri