lv
EvMUiyZkBrhiGzLQhH9FMbTU3rbGYsIEMxQPos4O
2271068

Programmā Futbols skolām iekļaus vairāk nekā 30 000 Latvijas bērnu

Programmā Futbols skolām iekļaus vairāk nekā 30 000 Latvijas bērnu

Šodien Latvijā darbību sāk Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) piedāvātā programma "Futbols skolām", kas tās pirmajā gadā ar ekipējumu un izglītošanās atbalstu palīdzēs 50 vispārizglītojošajām skolām, sasniedzot vairāk nekā 30 000 bērnu, vēsta LFF.

Programmas gaitā tiek nodrošināta bezmaksas digitālā aplikācija latviešu valodā, tiešsaistes mācību platforma un ekipējums skolām programmas īstenošanai. Programma plānota atbilstoši mūsdienu izglītības tendencēm mācīties kompetences un attīstīt ikdienas dzīvē noderīgas prasmes.

Lai atbalstītu skolas programmas īstenošanā, jau maijā Rīgā divu dienu garumā vispārizglītojošo skolu sporta pedagogi piedalījās programmas apmācībās un atklāšanas pasākumā. Apmācībās piedalījās 45 pedagogi no visas Latvijas.

"Futbols skolām" programmas ieviešanu izmantošanai sporta stundās Latvijas izglītības iestādēs akceptējusi Izglītības un zinātnes ministrija (IZM). LFF ieskatā šie rīki padarīs sporta izglītības procesu Latvijas skolās interesantāku, pievēršot uzmanību ne tikai futbolam kā tādam, bet sasaistot to ar dažādām dzīves prasmēm un piedaloties pozitīvu sociālu izmaiņu veicināšanai sabiedrībā.

"Futbols skolām" otrajā darbības gadā tiek plānots dubultot skolu skaitu, kas tajā piedalās, lai jau 2025.gadā tajā piedalītos vairāk nekā puse no Latvijas izglītības iestādēm.

Šīs programmas ieviešanu vada FIFA un UNESCO ar mērķi sniegt ieguldījumu aptuveni 700 miljonu bērnu izglītībā, attīstībā un iespēju nodrošināšanā.

Tiek rakstīta vēsture! Latvija parāda neticamu neatlaidību un uzveic Spāniju

Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien Džakartā Pasaules kausa finālturnīra otrā posma pirmajā spēlē spraigā cīņā uzvarēja pašreizējo čempioni Spāniju un turpinās cīņu par vietu ceturtdaļfinālā.

Latvijas basketbolisti uzvarēja ar rezultātu 74:69 (...

Ko Latvija iesāks ar Krievijas pilsoņiem, kas neiemācījās latviešu valodu?
Pērn nedēļu pirms vēlēšanām Saeima pieņēma grozījumus Imigrācijas likumā. Cilvēkiem, kuri savulaik Latvijas pasi nomainījuši pret Krievijas pilsonību, piešķirtās pastāvīgās uzturēšanās atļaujas būs derīgas līdz 1. septembrim, bet, lai varētu pieteiktie...
Nākamnedēļ stāsies spēkā vilcienu kustības rudens grafiks

Pirmdien, 4.septembrī, stāsies spēkā vilcienu kustības rudens grafiks, aģentūru LETA informēja "Pasažieru vilciena" pārstāvji.

Rudens grafikā atcelti vasaras sezonai atbilstošie elektrovilcienu papildu reisi piejūras virzienos, kā arī mainīta atsevišķu ...



Komentāri