lv
Vz4JFRPuMgfzKynl88DnRAtUk1zrziekv7nhYK4l
2265412

Pārdesmit cilvēki pie Saeimas protestē pret pāreju tikai latviešu valodā

Pārdesmit cilvēki pie Saeimas protestē pret pāreju tikai latviešu valodā

Spītējot lietum, šodien ap 30 cilvēki bija pulcējušies uz piketu pret pāreju uz mācībām tikai latviešu valodā Latvijas skolās, novēroja aģentūra LETA.

Pasākums bija pieteikts ar mērķi paust protestu par mazākumtautību vispārējās izglītības programmu izbeigšanu Latvijas skolās, vienlaikus aicinot nodrošināt mācības bērniem dzimtajā valodā. Sanākušie turēja rokās plakātus ar saukļiem "Stop lingvistisko genocīdu", "Asimilācijai nē!", "Mūsu bērni -mūsu tiesības", "Par brīvu izglītības valodas izvēli" u.tml.

Starp sanākušajiem bija bijušais Saeimas deputāts, viens no akcijas organizatoriem Igors Pimenovs. Notiekošo uzraudzīja kārtības sargi.

Nedēļas nogalē Kazdangā sagaida aizraujoši piedzīvojumi (+VIDEO)

Dienas garumā būs iespēja piedalīties dažādās sportiskās, izzinošās un radošās aktivitātēs, kā arī baudīt plašu kultūras programmu.

Noslēdzot vasaras kultūras pasākumu sezonu, 2. septembrī norisināsies tradicionālie Kazdangas parka svētki.

Kazdangas mui...

Vienības braucienā piedalīsies arī Valsts prezidents Rinkēvičs

Šīs nedēļas nogalē 33."Vienības" velobraucienā piedalīsies arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Sacensības tiks aizvadītas 2. un 3.septembrī Siguldā, un dalību kopā ar tūkstošiem citu pedāļu minēju tajā...

Autovadītājus visvairāk uz ceļa kaitina pagrieziena signālus nerādošie braucēji

Autovadītājus visvairāk uz ceļa kaitina braucēji, kuri nerāda pagrieziena signālu, aģentūru LETA informēja risku apdrošinātāja "If P&C Insurance" ("If") Latvijas filiāles pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Aptaujā 71% autovadītāju norādī...



Komentāri