lv
U2P2ouD7mRPNmo56uKyUsrWfiHBHalbZXQxHS3s9
2264970

Trešdien novērsti 50 cilvēku mēģinājumi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu

Trešdien novērsti 50 cilvēku mēģinājumi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu

Trešdien Valsts robežsardze novērsusi 50 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, aģentūru LETA informēja dienestā.

Kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 6820 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā ir uzņemti 315 cilvēki.

Pērn visa gada laikā kopā tika novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu no 11.augusta līdz 2024.gada 10.februārim vairākas administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā ir spēkā pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms, kas nomainīja valdības 2021.gada augustā noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.

Ņemot vērā strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, Valsts robežsardze mobilizējusi papildu dienestā esošos robežsargus ārējās robežas apsardzības stiprināšanai. Tāpat robežsardze pieprasījusi papildu atbalstu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijas.

Varšavā pirmdien plānota Baltijas valstu un Polijas iekšlietu ministru tikšanās, kuras laikā tiks arī izvērtēta situācija uz robežas ar Baltkrieviju. Baltijas valstis un Polija apspriež iespēju arī pilnībā slēgt robežas ar Baltkrieviju.

Latvijas un Igaunijas diplomāti dārgā vietā rīkoja «neformālu semināru» (+VIDEO)

Zem palīdzības Ukrainai zīmes ārlietu dienesta darbinieki labi pavadīja laiku pilī.


Valmierā, Dikļu pilī norisinājās astotais Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju neformālais seminārs, kurā abu ministriju vadība pārrunāja aktuālos starptautiskās pol...

Prezidents Rinkēvičs piedalīsies Vienības braucienā
Jau šīs nedēļas nogalē, 3. septembrī, Siguldā notiks gada vērienīgākie velosvētki Latvijā – 33. "Elektrum" Vienības brauciens. Savu dalību kopā ar tūkstošiem citu pedāļu minēju apstiprinājis arī Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, vēsta Latvij...
Dzintars: Paliekot opozīcijā, NA Saeimā balsos atbilstoši saviem principiem

Nacionālā apvienība (NA) nekādā veidā neatbalstīs un nestiprinās "Jaunās vienotības" veidoto valdību, ja tajā būs "Progresīvie", tomēr, arī paliekot opozīcijā, NA Saeimas balsojumos vadīsies pēc savām vērtībām un principiem, intervijā TV3 raidījumam "9...



Komentāri