lv
9GSAOr7aoCuHUBRHLB4zogb71KwPM9QINK6DJkKR
2264969

Latvijas un Igaunijas diplomāti dārgā vietā rīkoja «neformālu semināru» (+VIDEO)

Latvijas un Igaunijas diplomāti dārgā vietā rīkoja «neformālu semināru» (+VIDEO)

Zem palīdzības Ukrainai zīmes ārlietu dienesta darbinieki labi pavadīja laiku pilī.


Valmierā, Dikļu pilī norisinājās astotais Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju neformālais seminārs, kurā abu ministriju vadība pārrunāja aktuālos starptautiskās politikas jautājumus, ziņo mfa.gov.lv.

Kā noskaidroja VS.LV, šī pils ir ekskluzīva viesnīca ar spa zonu un gardēžu restorānu. Numuru cenas svārstās no 70 līdz 210 eiro dienā.

Semināra laikā notika Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Andra Pelša un Igaunijas Ārlietu ministrijas ģenerālsekretāra Jonatana Vseviova divpusēja tikšanās. Sarunā tika atzinīgi novērtēta abu valstu ciešā un daudzpusīgā sadarbība, kā arī labās kaimiņattiecības. Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs pateicās kolēģim par Igaunijas atbalstu Latvijai ceļā uz ANO Drošības padomes vēlēšanām. Sarunas partneri uzsvēra nepieciešamību turpināt sniegt visa veida palīdzību Ukrainai.

Ārlietu ministriju pārstāvji seminārā diskutēja par Krievijas agresiju Ukrainā un Krievijas atbildību par agresijas noziegumu. Runājot par drošības politikas aktualitātēm, tika uzsvērts transatlantisko attiecību nozīmīgums. Latvijas Ārlietu ministrijas pārstāvji informēja par Latvijas prezidentūras Eiropas Padomes Ministru komitejā norisi un galvenajām prioritātēm. Dalībnieki pārrunāja arī Eiropas Savienības darbakārtības aktualitātes un reģionālā enerģētikas tirgus jautājumus.

Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju neformālais seminārs notiek astoto reizi. Iepriekšējais seminārs norisinājās 2022. gada 18. maijā Igaunijā.

Prezidents Rinkēvičs piedalīsies Vienības braucienā
Jau šīs nedēļas nogalē, 3. septembrī, Siguldā notiks gada vērienīgākie velosvētki Latvijā – 33. "Elektrum" Vienības brauciens. Savu dalību kopā ar tūkstošiem citu pedāļu minēju apstiprinājis arī Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, vēsta Latvij...
Dzintars: Paliekot opozīcijā, NA Saeimā balsos atbilstoši saviem principiem

Nacionālā apvienība (NA) nekādā veidā neatbalstīs un nestiprinās "Jaunās vienotības" veidoto valdību, ja tajā būs "Progresīvie", tomēr, arī paliekot opozīcijā, NA Saeimas balsojumos vadīsies pēc savām vērtībām un principiem, intervijā TV3 raidījumam "9...

Ostapenko sasniedz ASV atklātā čempionāta trešo kārtu (+VIDEO)

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko trešdien ASV atklātajā čempionātā sasniedza trešo kārtu, savā otrajā mačā pieveicot neitrālo sportisti Eļinu Avanesjanu.

Ostapenko, kura Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā ieņem 21.pozīciju, bet turnīrā i...



Komentāri