lv
1xQnQsm6yIrnwBeZdUY4gWTdrl632qFiSwjKq5Pq
2260155

Sāksies Starptautiskais jaunā teātra festivāls «Homo Novus»

Sāksies Starptautiskais jaunā teātra festivāls «Homo Novus»

Ar izrādi "Visi putni skaisti dzied" un projektu "GuČi fabrika" šodien atklās Starptautisko teātra festivālu "Homo Novus", kas noritēs līdz 9.septembrim, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Izrādes autori norāda, ka muzikālā "Visi putni skaisti dzied" izrāde, kas šodien plkst.18 būs skatāma Dzegužkalna parkā, sniegs skatītājiem citādāku skatupunktu uz kultūras un dabas robežām, kurās notiek "cīņa starp kultivēto un dabisko, cilvēka kārtību un dabas savvaļu".

Izrādes režisore Krista Burāne atzīmē, ka latviešu mitoloģijā cilvēku un putnu dziesmas palīdz sakārtot pasauli. Dzeltenajai cielavai, zvirbulim, mežirbei, griezei, dzenim un cīrulim tajā ir nozīmīgas lomas, tomēr patlaban tie piedzīvo strauju populācijas samazināšanos. Režisore akcentē, ka putnu balsis intensīvās lauksaimniecības un mežizstrādes dēļ ir apklusušas vai apklust visā Eiropā, arī Latvijā.

"Ko tas nozīmē Latvijas cilvēkiem, kuri dzied koros? Vai mūsu dziesma un dziedāšana spēj sakārtot pasauli tā, lai tajā nepazustu mazāk aizsargātās balsis? Es gribu dot iespēju cilvēkiem, kurus aizrauj dziedāšana, apzināties, ka mūsu balsīm ir spēks ne tikai lielajā Dziesmu svētku kopkorī, ka mūsu balsis var ne tikai skaisti skanēt, bet arī aizstāvēt citus dziedātājus - putnus," pauž režisore.

Savukārt festivāla centrā, kas atradīsies bijušajās "Casino Latvia" telpās, Kaļķu ielā 24, Rīgā, no plkst.12 līdz 15, kā arī no plkst.15 līdz 19 notiks "ražotne, bezjēdzīgu suvenīru veikals un ballīte, lēnās modes skate" "GuČi fabrika".

Festivāla rīkotāji norāda, projekts "GuČi" radās 2021.gada festivālā.Trīs gadu laikā "GuČi fabrika" ir izveidojies par kolektīvu, kuru veido Kote Haņa Zuniga, Klinta Šinta, Anta Pole un Marta Rubene.

«Ziedot.lv» 20 gadu laikā ziedojumos saņemti 73 miljoni eiro
Ar labdarības organizācijas "Ziedot.lv" starpniecību 20 gadu laikā iedzīvotāji un uzņēmumi Latvijas labklājībā ieguldījuši 73 miljoni eiro, intervijā Latvijas Radio pastāstīja "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.
Šonakt sāks darboties jauni vidējā ātruma kontroles posmi

Šonakt uz Vidzemes šosejas (A2) un autoceļa Cēsis-Vecpiebalga (P30) sāks darboties vidējā ātruma kontroles posmi, aģentūru LETA informēja "Latvijas valsts ceļu" pārstāvji (LVC).

Uz Vidzemes šosejas sāks darboties vidējā ātruma kontroles posms no tilta p...

Latvijā 69% iedzīvotāju uzskata, ka nodokļu sistēma pret viņiem nav godīga

Latvijā 69% iedzīvotāju uzskata, ka nodokļu sistēma pret viņiem nav godīga, liecina pētījumu kompānijas SKDS jūlijā veiktās aptaujas dati.

Gada laikā šādi domājošu iedzīvotāju īpatsvars pieaudzis par diviem procentpunktiem.

Tostarp 31% aptaujāto pilnībā...



Komentāri