lv
C10w4GcYBWkpZ8dAIUi80hGwfVIRNUN2rQtiiUMC
2256669

Latvija Ukrainas varasiestādēm nodos gandrīz tūkstoš lietotu datoru

Latvija Ukrainas varasiestādēm nodos gandrīz tūkstoš lietotu datoru

Valdība otrdien atbalstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) priekšlikumu nodot Ukrainas varasiestādēm 994 lietotus datorus, monitorus un procesorus.

Datori paredzēti Ukrainas Čerņigivas Reģionālajai valsts administrācijai, Ukrainas Sociālās politikas ministrijai un Hersonas Reģionālajai militārai administrācijai.

Liela daļa datortehnikas, neskatoties uz to ekspluatācijas ilgumu - vairāk nekā pieci gadi, ir darba kārtībā un var tikt atkārtoti izmantota drošā veidā līdz 2025.gada 14.oktobrim, kā arī pēc tam vietās, kur kiberdrošības prasības ir zemākas vai bezsaistē.

Bez atlīdzības nododamajiem monitoriem ir beidzies lietderīgais izmantošanas laiks, tie ir darba kārtībā, taču to izmēri neatbilst Latvijas iekšlietu iestāžu lietotāju vajadzībām.

Francija negaidīti grūtā spēlē uzveic Libānu

Francija otrdien Džakartā Pasaules kausa finālturnīra trešajā spēlē Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieku cīņā par trešo vietu H grupā pieveica Libānu ar 85:79 (19:20, 19:17, 20:22, 27:20).

Lielāko spēles daļu vadībā bija libānieši, pēc Karima ...

54% ģimeņu nākas uzkrāt vai aizņemties naudu bērnu sagatavošanai skolai

Jaunā mācību gada tuvošanās ģimenēm nozīmē papildu izdevumus, jo pa vasaru izaugušajiem bērniem jāiegādājas atbilstošs apģērbs un apavi, jānopērk trūkstošās lietas mācībām un dažkārt arī jāatjauno mēbeles bērnu istabā. Izdevumu ietekmi uz mājsaimniecīb...

Sinoptiķi nāk klajā ar biedējošu prognozi: Negaiss, postoša krusa un vētra

Trešdien Latviju šķērsos ciklons, daudzviet atnesot pērkona lietusgāzes, vietām gaidāma postoša krusa un vētra, brīdina sinoptiķi.

Negaisa mākoņi iespējami visā valstī un visas diennakts garumā, bet lielākais stihijas risks prognozēts Latvijas austrumu ...



Komentāri