lv
ibVB1GohbfvScwqz6DicXX7HYzfOIInlbrwh6Ntn
2256274

Sinoptiķi nāk klajā ar biedējošu prognozi: Negaiss, postoša krusa un vētra

Sinoptiķi nāk klajā ar biedējošu prognozi: Negaiss, postoša krusa un vētra

Trešdien Latviju šķērsos ciklons, daudzviet atnesot pērkona lietusgāzes, vietām gaidāma postoša krusa un vētra, brīdina sinoptiķi.

Negaisa mākoņi iespējami visā valstī un visas diennakts garumā, bet lielākais stihijas risks prognozēts Latvijas austrumu daļā, sākot ar trešdienas pēcpusdienu. Stipras lietusgāzes var izraisīt īslaicīgus plūdus, vēja ātrums brāzmās var sasniegt 30 metrus sekundē, iespējami virpuļviesuļi un lielāko krusas gabalu diametrs var pārsniegt piecus centimetrus.

Trešdienas naktī un priekšpusdienā pērkona negaiss vairāk iespējams Latvijas rietumu un centrālajos novados, arī šie mākoņi vietām var izraisīt vētru un lielu krusu. Mākoņi virzīsies no dienvidiem uz ziemeļiem.

Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +13..+17 grādi, maksimālā temperatūra trešdien gaidāma no +20 grādiem Kurzemes piekrastē līdz +30 grādiem Latgalē. Valdošais būs lēns līdz mērens austrumu vējš, kas dienā pāries dienvidu vējā.

Rīgā trešdien brīžiem gaidāms lietus un pērkona negaiss, tas var būt postošs. Naktī galvenokārt pūtīs neliels austrumu vējš un gaisa temperatūra būs +16 grādi, dienā dominēs mērens dienvidu vējš un, uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz +26 grādiem.

Vai U15 basketbolistu ģērbtuvēs tiešam notikusi seksuāla vardarbība?

Šobrīd vēl nav skaidrs, vai U15 basketbolistu ģērbtuvēs tiešam notikusi seksuāla vardarbība, līdz ar to ažiotāža un priekšlaicīgs nosodījums ap šo notikumu liecina par sabiedrības neizglītotību seksualitātes jautājumos, šādu vērtējumu pauda biedrības "...

Politologs: Patlaban nav skaidrs, ar ko AS varētu beigties iekļūšana koalīcijā

Patlaban nav skaidrs, ar ko "Apvienotajam sarakstam" (AS) varētu beigties iekļūšana koalīcijā, norādīja Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes dekāns, politologs Jānis Ikstens.

Viņš uzsvēra, ka iekšējais spiediens politiskajā spēkā varēt...

Mizgraužu 'sērgas' dēļ Tīnūžu pagastā izcērt egles
Latvijas mežos masveidā turpina izplatīties egļu astoņzobu mizgrauzis. Tā neželestībā kritis arī Ogres novads, kur mežaudzes šovasar izcirstas vairāku hektāru plātībā Tīnūžu pagastā. Speciālisti atzīst, pagaidām šis esot efektīvākais veids, kā ar mizgr...


Komentāri