lv
vKfv2OeGNPTSJyBxfKQvtnkOHbOL8svD0KtsoeJc
2252611

Aptauja: Latvijā 64% studentu finansiālu atbalstu saņem no vecākiem

Aptauja: Latvijā 64% studentu finansiālu atbalstu saņem no vecākiem

Latvijā 64% Latvijas studentu saņem finansiālu atbalstu no ģimenes studiju laikā, , atsaucoties uz bankas veiktās aptaujas rezultātiem, informēja banka pārstāvji.

Taujāti par nepieciešamo budžetu, lai nosegtu visus sadzīves izdevumus, lielākā daļa aptaujāto studentu norāda, ka būtu nepieciešami vismaz 500 eiro (58%), taču pašlaik šāds ienākumu apmērs ir tikai katram trešajam studentam (37%), bet teju katram piektajam (17%) ienākumi nesasniedz pat pusi no vēlamās summas un ir līdz 200 eiro mēnesī.

Kā apliecina "Swedbank" veiktās aptaujas rezultāti, lielākā daļa jeb 68% Latvijas studentu paralēli studijām strādā algotu darbu, lai nosegtu savus ikdienas tēriņus, vienlaikus 15% studentu regulāri izjūt naudas trūkumu, kad dažkārt nepietiek pat pamatvajadzību segšanai, bet katram ceturtajam jeb 23% pietiek tikai pamatvajadzībām.

Lielākos studentu ikdienas izdevumus veido pārtika, mājokļa izmaksas, kā arī transporta izdevumi, konstatēts aptaujā.

Dairis Bertāns reaģējis uz savu savainojumu

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Dairis Bertāns jau svētdien mača laikā pret Franciju jutis, ka savainojumus būs pietiekoši nopietns un, visticamāk, liegs doties laukumā atlikušajās Pasaules kausa spēlēs, sarunā ar žurnālistiem atklāja Ber...

Rīgas ostā pieaudzis ligzdojošo ūdensputnu skaits

Rīgas brīvostas teritorijās pieaudzis ūdensputnu sugu skaits un populācijas lielums, atsaucoties uz Latvijas Universitātes (LU) Bioloģijas institūta pētījumu, informēja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvji.

Putnu monitoringa laikā Rīgas ostā konstatēts v...

Austrumu slimnīcā sāk Ķīmijterapijas dienas stacionāra paplašināšanu

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionārā "Latvijas Onkoloģijas centrs" (LOC) sākta Ķīmijterapijas dienas stacionāra paplašināšana un pārbūve, kā rezultātā palīdzību būs iespējams sniegt par trešdaļu lielākam pacientu skaitam,...



Komentāri