lv
SfZO0iERH3rsai2PYNIKBRGzMQLDm2AvBskuiFOY
2251088

Topošie ķīmijas skolotāji var pieteikties stipendijām 3000 eiro apmērā

Topošie ķīmijas skolotāji var pieteikties stipendijām 3000 eiro apmērā

Līdz 30.septembrim topošie ķīmijas skolotāji var pieteikties AS "Olainfarm" stipendijām 3000 eiro apmērā, informēja kompānijā.

Stipendijas tiek piešķirtas "Olainfarm" ilgtermiņa stipendiju programmā, kas paredz katru gadu piešķirt piecas 3000 eiro stipendijas jaunajiem ķīmijas skolotājiem. Pirmās trīs stipendijas pasniegtas pavasarī, bet līdz septembra beigām topošie ķīmijas skolotāji ir aicināti pieteikties nākamajām divām stipendijām.

Topošie ķīmijas skolotāji aicināti pieteikties stipendijai, aizpildot pieteikuma anketu "Olainfarm" mājaslapā. Stipendiju piešķirs studentiem ar augstākajām sekmēm iepriekšējā mācību semestrī vai pirmā kursa studentiem ar augstākajām atzīmēm vidusskolas atestātā.

Rudens semestra stipendiāti tiks paziņoti oktobrī.

Uzņēmums stipendijās jauno ķīmijas pedagogu atbalstam turpmākajos piecos gados investēs 75 000 eiro. Plānots katram no 25 izcilākajiem topošajiem ķīmijas skolotājiem piešķirt 3000 eiro stipendiju.

Par pirmajiem trīs stipendiātiem šā gada pavasarī kļuva Latvijas Universitātes studenti - Marija Kramorenko, Vika Viktorija Kreitāle un Mārtiņš Mārcis Pavļukovskis.

Jau vēstīts, ka "Olainfarm" apgrozījums 2021.gadā bija 105,51 miljons eiro, kas ir par 13,6% vairāk nekā 2020.gadā, bet kompānijas peļņa saruka par 12,1% un bija 10,137 miljoni eiro. Savukārt "Olainfarm" koncerna apgrozījums 2021.gadā bija 137,747 miljoni eiro, kas ir par 12,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga par 34,1% - līdz 12,712 miljoniem eiro. Finanšu dati par 2022.gadu vēl nav pieejami.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" koncernā ietilpst SIA "Klīnika DiaMed", "OlainMed", SIA "Latvijas aptieka", SIA "Silvanols", SIA "Olainfarm enerģija", SIA "Farmācijas, biomedicīnas un medicīnas tehnoloģiju Kompetences centrs", SIA "Global Lux" un SIA "Tonus Elast".

"Olainfarm" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 30 079 109 eiro. Kompānijas īpašniece ir AS "Repharm" grupas māteskompānija AS "AB City". "AB City" patiesie labuma guvēji ir Josifs Apts, Sergejs Korņijenko, Andrejs Leibovičs, Aleksandrs Livšics, Mihails Lurje, Jeļena Ņikitina, Jānis Oskerko un Roberts Tavjevs.

«Esmu ideju kalps» – mehāniskās margrietiņas un digitālais ūdens Indriķa Ģelža personālizstādē
"Ūdeņaina dienas actiņa" ir mākslinieka Indriķa Ģelža līdz šim plašākā personālizstāde, kas no šīs nedēļas skatāma "Kim?" Laikmetīgās mākslas centrā. Autora mākslinieciskās valodas un kontekstuālas nozīmes pastarpinājumā Baltijas jūra pārtop par publis...
Latvijas Pastu turpmāk vadīs bijusī «Omniva Latvija» vadītāja Krauze-Čebotare
Līdzšinējais Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns atstājis darbu uzņēmumā, un turpmāk Latvijas Pastu vadīs līdzšinējā "Omniva Latvija" vadītāja Beāte Krauze-Čebotare, paziņojumā medijiem informēja Latvijas Pasts.
Treneris: Pēc milzu uzvaras Pasaules kausā izdzīvojam sapni, bet Latvijas basketbolisti spēj vēl vairāk
Latvijas basketbola valstsvienības uzvara pār Franciju un iekļūšana Pasaules kausa 16 spēcīgāko komandu vidū ir vēsturisks panākums, kas ļauj izdzīvot fantastisku sapni, tomēr tie vēl nebūt nav komandas griesti, un nacionālajai izlasei ir pa spēkam gūt...


Komentāri