lv
v8gMcGYe4sRLKImMFbJqZhnVkxJ9rpyVRYBjjb8X
2246893

Mākslas ekspozīcija no Norvēģijas 1. septembrī sveiks Rēzekni (+VIDEO)

Mākslas ekspozīcija no Norvēģijas 1. septembrī sveiks Rēzekni (+VIDEO)

Šeit vari piedzīvot to, ko fiziskajā pasaulē ir grūti īstenot.

Piektdien, 1. septembrī, no plkst. 11.00 Latgales Kultūrvēstures muzejs aicina ikvienu doties aizraujošā un izglītojošā ceļojumā mākslas pasaulē kopā ar Mākslas centru “Noass” (Latvija), kas sadarbībā ar mākslas studiju “Fargefabrikken” (Norvēģija) radījuši ceļojošu laikmetīgās mākslas izstādi bērniem un jauniešiem.

Interaktīvā izstāde, kas izvietota divos mikroautobusos, apceļo Latvijas reģionus (arī Norvēģiju), viesojoties skolās un pilsētu svētkos, piedāvājot radošo darbnīcu un iepazīšanos ar tehnoloģiju izmantošanu mākslā. Projektā piedalās četri Latvijas un Norvēģijas mākslinieki, kuri kopā ar divu pilotskolu bērniem ir radījuši jaunus mākslas darbus dažādos medijos. Ceļojošo izstādi pavada pārdomāta izglītības programma, kas veicina bērnu radošumu neformālā, atbalstošā un iedrošinošā formā. Savukārt skolotājiem tiek rīkoti informatīvi semināri par projekta norisi un metodēm, kā izmantot laikmetīgo mākslu mācību procesā.

Izstādes idejas pamatā ietvertās rindas “Pa-pa-pa. Parādi man pasauli” pauž vizuālajai valodai piemītošo ritmu un rotaļīgumu, kā arī mākslinieku radošo spēju atklāt pasauli no dažādiem skatpunktiem. Ritma pielietojums ietekmē mākslas darbu noskaņu, veicinot harmonijas sajūtu vai brīžiem tieši pretēji – nemieru. “Pa-pa-pa” apstādina, lūdz pagaidīt un pievērst uzmanību. Savukārt perspektīvas maiņa izstādē atklājas no dažādām laikmetīgās mākslas formām un digitālajām tehnoloģijām, priekšplānā izvirzot iztēli, atvērtību dažādībai pasaulē un radošo domāšanu.

Projekts “Māksla uz riteņiem” tiek īstenots kopā ar mākslas studiju Fargefabrikken – artstudio & shop un ar EEA and Norway Grants programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstu. Projektu atbalsta Novum Riga Charitable Foundation un Office for Contemporary Art Norway (OCA).

Kur visbiežāk notiek kara bēgļu vervēšanas mēģinājumi?

Krievijas specdienesti ukraiņu bēgļu vervēšanas mēģinājumus pārsvarā realizē Krievijas teritorijā robežšķērsošanas procedūras laikā, liecina Valsts drošības dienesta (VDD) veiktā identificēto gadījumu analīze.

VDD iegūtā informācija par Latvijā patvērum...

Banka 62 reizes paaugstina konta apkalpošanas maksu Krievijas pilsonei ar mazo biznesu Latvijā
Krievijas pilsonei ar pastāvīgās uzturēšanās atļauju, kurai Latvijā vairāk nekā 30 gadus ir mazais bizness un kas nav saistīta ar starptautisko tirdzniecību, banka "Citadele" negaidīti paaugstinājusi konta apkalpošanas maksu, turklāt 62 reizes. Citas L...
Privātmāja pret dzīvokli - kur latvieši vēlas labāk dzīvot?

Ņemot vērā pēdējā laika cenu svārstības nekustamā īpašuma tirgū, vairāk nekā puse jeb 56% iedzīvotāju šā brīža tirgus situācijā izvēlētos celt, iegādāties vai renovēt privātmāju, kamēr 27% pirktu vai renovētu dzīvokli, secināts fasādes risinājumu uzņēm...



Komentāri