lv
7aew7I57SOia2fxxnjPx9c5N4rlla3tA7Zrtp3tG
2244558

VIDEO. Piedāvā instrukciju, kā meklēt Augstākās tiesas atziņas pēc tiesību jomas

VIDEO. Piedāvā instrukciju, kā meklēt Augstākās tiesas atziņas pēc tiesību jomas

Lai Augstākās tiesas (AT) judikatūras nolēmumu un atziņu meklēšanu padarītu lietotājiem ērtāku, sagatavota video instrukcija, kā meklēt Senāta atziņas pēc tiesību jomas, informēja AT.

Video instrukcijā parādīts, kā AT judikatūras nolēmumu arhīvā, kas atrodas AT mājaslapā, atlasīt nolēmumus trīs veidos: tiesību aktu rādītājā, klasifikatorā pēc lietu kategorijām un meklētājā pēc atslēgvārdiem.

Tiesību aktu rādītājā sistematizēti Latvijas tiesību akti un starptautiskie tiesību akti, kuri izmantoti AT nolēmumu argumentācijā. Tiesību aktu rādītājs ir kopīgs visiem trīs AT departamentiem.

Savukārt klasifikators pēc lietu kategorijām jeb tiesību jautājumiem ir atsevišķi katram departamentam. Video instrukcijā parādīts, ka reizēm par vienu tēmu, piemēram, bērnu un vecāku tiesībām un pienākumiem, AT atziņas var būt gan civillietās, gan krimināllietās, gan administratīvajās lietās.

Lai gūtu vispusīgu priekšstatu par AT viedokli konkrētā tiesību jautājumā, jāielūkojas visos trīs klasifikatoros.

Video instrukcija "Kā meklēt Senāta atziņas pēc tiesību jomas?" līdz ar jau iepriekš publicēto AT judikatūras nolēmumu arhīva rokasgrāmatu un video instrukciju "Kā meklēt Senāta nolēmumus pēc numura?" būs labs orientieris, kā plašajā AT judikatūras krājumā atrast nepieciešamo informāciju.

AS jaunajā valdībā vēlētos 'uzraugošu konsultatīvu veidojumu' Lemberga ietekmes novēršanai
Veidojot jaunu valdību un uzņemot koalīcijā "Zaļo un zemnieku savienību" (ZZS), vairāku potenciālo koalīcijas partneru vidū izskan bažas par to, kā novērst par smagiem noziegumiem tiesātā Ventspils domes deputāta Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspili...
Arvils Ašeradens: Banku nodoklim jābūt taisnīgam, tiesiskam un ilgtspējīgam
Eiropas Centrālās bankas (ECB) Padomes īstenotās procentu likmju celšanas mērķis ir iegrožot inflāciju, tādējādi bremzējot ekonomisko aktivitāti. Latvijā inflācija beidzot sāk mazināties, gada inflācijai jūlijā sasniedzot 6,4%. Tā ir zemākā inflācija k...
Rastorgujevs PČ vasaras biatlonā sprintā finišē otrais, bet tiek diskvalificēts

Latvijas sportists Andrejs Rastorgujevs sestdien Slovākijā pasaules čempionātā vasaras biatlonā 7,5 kilometru sprinta sacensības noslēdza otrajā pozīcijā, taču saņēma diskvalifikāciju.

Sportistiem sacenšoties ar rollerslēpēm, Rastorgujevs pirmajā ugunsl...



Komentāri