lv
9skjy9Pe2IOf3gANtCBH6OdxJokUqO6klB4fGcdm
2242604

Latvijas uzņēmēji gatavojas Ukrainas atjaunošanai (+VIDEO)

Latvijas uzņēmēji gatavojas Ukrainas atjaunošanai (+VIDEO)

Kara izpostīta valsts prasīs visas Eiropas pūles.

Lai informētu par Latvijas uzņēmēju iespējām piedalīties Ukrainas atjaunošanā un tās ekonomikas rekonstrukcijā, otrdien, 29.augustā, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) organizē semināru.

Katrīna Zariņa, LTRK valdes locekle:

"Ukrainā uzņēmumi šobrīd meklē un piedzīvo biznesa vadīšanas un kara realitātes līdzsvarošanu. Uzņēmumi turpina strādāt, attīstīt darbību ārējos tirgos. Latvijas un visas pārējās pasaules uzņēmumiem ir iespēja šos Ukrainas uzņēmēju un valdības centienus stiprināt ar savām zināšanām, prasmēm, pasūtījumiem un investīcijām. Jau laicīgi ir jāiesaistās Ukrainas rekonstrukcijas procesos, lai uzvaras dienā iztiktu bez nezinošas mīcīšanās uz vietas, bet dotos tik uz priekšu un turpinātu jau uzsāktus projektus un izveidotas biznesa partnerības."

Seminārs norisināsies divās daļās.

Pirmajā daļā (darba valoda: angļu):

13:00-13:10 Ukrainas vēstniecības Latvijā un Latvijas vēstniecības Ukrainā pārstāvju ievadvārdi;

13:10-13:25 Ekonomiskā situācija Ukrainā (Ukrainas vēstniecība Latvijā);

13:25-13:45 Pasaules Banka pārstāvis;

Otrajā daļā (darba valoda: latviešu):

13:45-14:20 Latvijas budžeta atbalsts Ukrainā - atbalsta programmas Kristaps Brusbārdis, Ekonomisko attiecību un attīstības sadarbības politikas departamenta direktors;

14:20-14:30 Kā Latvijas uzņēmēji var palīdzēt Ukrainai un saņemt nodokļu atlaides. Jānis Taukačs, fonda "Uzņēmēji mieram" dibinātājs, "Sorainen" partneris, zvērināts advokāts;

14:30-15:00 Dalībnieku jautājumi un tīklošanās virtuālās istabās ar semināra ekspertiem;

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir lielākā Latvijas uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies ap 6 000 visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi (~ 2 700 tiešie biedri un ~3 300 biedru no nozaru un reģionālajām uzņēmēju biedrībām). LTRK individuālo biedru - uzņēmumu - apgrozījums gadā pārsniedz 17 miljardus eiro. Vairāk nekā 90% biedri ir privātā kapitāla uzņēmumi, savukārt pēc izmēra lielākā daļa biedri ir ar 6-50 darbiniekiem.

LTRK ir politiski neitrāla un neatkarīga organizācija, kura cīnās par labāku biznesa vidi un tautsaimniecības attīstību, lai tādējādi celtu Latvijas iedzīvotāju labklājību, kā arī sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, un atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

LTRK ir pilntiesīga starptautiskā tirdzniecības un rūpniecības kameru tīklojuma - vairākus gadu simtus darbības pieredzi uzkrājušo un divdesmit miljonu visas pasaules uzņēmēju apvienojošo Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas (EUROCHAMBRES) un Starptautiskās Tirdzniecības palātas (ICC) - biedre.

Jūrmalā tiks noskaidroti Latvijas čempioni pludmales volejbolā

Jūrmalā šodien kļūs zināmi Latvijas čempioni pludmales volejbolā.

Čempionus sievietes un vīrieši noskaidros attiecīgi plkst.16 un plkst.17.30. Izšķirošās spēles translēs televīzijas kanāls LTV7.

Vīriešiem līdz ceturtdaļfinālam ir tikuši visi spēcīgākie ...

Vīrietis nopelnījis 32 700 eiro, nelikumīgi piestrādājot Krievijas ziņu aģentūrā

Rīgas pilsētas tiesa kādam Latvijas pilsonim piespriedusi sabiedriskos darbus par nelikumīgu sadarbošanos ar Krievijas ziņu aģentūru, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Apsūdzētais pārkāpa Eiropas Savienības noteiktās sankcijas.

Apsūdzētais z...

Robežsargi Krāslavas novadā atraduši 80 000 kontrabandas cigarešu

Krāslavas novadā robežsargi ceturtdien atklājuši cigarešu nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas -Baltkrievijas valsts robežai un konfiscējuši 80 000 kontrabandas cigarešu.

Tā informēja robežsardzē.

Veicot pierobežas joslas apsekošanu, robežsardzes amatp...



Komentāri