lv
KhitMjBOlCsDT4I6BTpXuvkCrMNKiSsGrbycTuxI
2242383

Vīrietis nopelnījis 32 700 eiro, nelikumīgi piestrādājot Krievijas ziņu aģentūrā

Vīrietis nopelnījis 32 700 eiro, nelikumīgi piestrādājot Krievijas ziņu aģentūrā

Rīgas pilsētas tiesa kādam Latvijas pilsonim piespriedusi sabiedriskos darbus par nelikumīgu sadarbošanos ar Krievijas ziņu aģentūru, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Apsūdzētais pārkāpa Eiropas Savienības noteiktās sankcijas.

Apsūdzētais zinot, ka cita persona ir iekļauta sankcionēto personu sarakstā saistībā ar ieņemamo un īstenoto kontroli Krievijas federatīvās valsts ziņu aģentūrā, pirms vairākiem gadiem noslēdza līgumu ar minēto aģentūru.

Vīrietim pēc pasūtītāja uzdevuma bija jāveic darbības pasūtītāja tekstuālajiem un multimediālajiem materiāliem, kas paredzēti izvietošanai pasūtītāja interneta vietnes nacionālajā lapā, tajā skaitā, teksta rediģēšanu un tulkošanu.

Līgumu darbības laikā apsūdzētais rediģēja un tulkoja aģentūras finansētajā interneta vietnē izvietotos materiālus. Par pakalpojumu sniegšanu laikā, no 2017.gada maija līdz 2019.gada novembrim, vīrietis saņēma atlīdzību 32 700 eiro apmērā.

Tiesa apstiprināja starp prokuroru un apsūdzēto noslēgto vienošanos un piemēroja 140 stundas sabiedriskos darbus.

Robežsargi Krāslavas novadā atraduši 80 000 kontrabandas cigarešu

Krāslavas novadā robežsargi ceturtdien atklājuši cigarešu nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas -Baltkrievijas valsts robežai un konfiscējuši 80 000 kontrabandas cigarešu.

Tā informēja robežsardzē.

Veicot pierobežas joslas apsekošanu, robežsardzes amatp...

Novembrī Jūrmalā norisināsies starptautiska peldēšanas mācīšanas konference

Šī gada 11.novembrī un 12.novembrī Jūrmalā norisināsies Eiropas Peldēšanas federācijas (LEN) pirmā peldēšanas mācīšanas konference, informē Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).

Ar šo konferenci LEN sāk jaunu iniciatīvu drošības uz ūdens un peldēšanas i...

Uz Starptautisko Kosmosa staciju dodas Dragon ar četriem astronautiem

Sestdien startējis ASV Nacionālās Aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) un uzņēmuma "SpaceX" kosmosa kuģis "Dragon", kuram Starptautiskajā Kosmosa stacijā (SKS) jānogādā četri astronauti.

7.komandas vadītāja ir ASV astronaute Žasmīna Mogbeli, bet tās...



Komentāri