lv
tcV1nyAEtdh5vNG3rWqBuX4qAk57SPM2LJntc6EO
2242069

Kas varētu vadīt RD Mājokļu un vides komiteju, bet kas - Sociālo komiteju?

Kas varētu vadīt RD Mājokļu un vides komiteju, bet kas - Sociālo komiteju?

Pēc varas maiņas Rīgas domes Mājokļu un vides komiteju varētu vadīt Viesturs Zeps (LA), bet Sociālo komiteju - Juris Radzevičs (GKR), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Minētajā komitejās tiks nomainīti pašreizējie vadītāji no "Progresīvo" rindām - Selīna Vancāne un Viesturs Kleinbergs.

Kā aģentūrai LETA atzina Zeps, sarunās par jaunās koalīcijas izveidi tika panākta vienošanās par to, ka "Latvijas attīstība" vadīs Mājokļu un vides komiteju.

Ja Zeps tikšot ievēlēts par komitejas vadītāju, viņš plānojot aktivizēt iekšpagalmu remontu programmu, strādāt pie "Rīgas namu pārvaldnieka" apsaimniekoto ēku siltināšanas aktivizēšanas, koku stādīšanas programmas u.c. jautājumiem.

Kā aģentūrai LETA atzina "Gods kalpot Rīgai" (GKR) valdes priekšsēdētājs Oļegs Burovs, GKR Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja amatam varētu virzīt Radzeviču.

Viens no Radzeviča ierosinājumiem, veidojot jauno koalīciju, bija rosināt iesaldēt pašvaldības deputātu atalgojumu.

Burovs uzsvēra, ka par plānotajiem darbiem jaunajai koalīcijai būs jārunā septembrī, pieaicinot Finanšu departamenta vadību un noskaidrojot šī gada budžeta reālās iespējas un vienojoties par nākamā gada budžeta prioritātēm. Viņš uzsvēra - tikai zinot, kā pildās budžets, kuri projekti tiks īstenoti, vai ir nobremzējušies, varēs vienoties par to, kādiem pasākumiem vēl šogad var atvēlēt pašvaldības finansējumu.

Kā ziņots, izjūkot iepriekšējai Rīgas domes koalīcijai un no tās izslēdzot "Progesīvos", izveidota jauna koalīcija, kas par Rīgas mēru ievēlējusi partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) politiķi Vilni Ķirsi. Viņš šajā amatā tika ievēlēts ar 33 domes jaunās koalīcijas deputātu balsīm.

Jaunajā koalīcijā darbojas JV, Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība (NA/LRA), deputātu bloks "Kods Rīgai", "Gods kalpot Rīgai" (GKR), "Latvijas attīstībai" (LA), kustības "Par" deputāti un atsevišķi neatkarīgie deputāti.

Līdz ar jaunas Rīgas domes koalīcijas izveidi JV pārziņā būs Pilsētas attīstības komiteja, Satiksmes un transporta lietu komiteja un Finanšu un administratīvo lietu komiteja, NA/LRA pārziņā būs Pilsētas īpašumu komiteja, GKR būs atbildīga par Sociālo lietu komiteju, "Kods Rīgai" - par Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteju, LA - par Mājokļu un vides komiteju, savukārt "Kustība Par!" pārraudzībā būs Izglītības, kultūras un sporta komiteja.

TIEŠRAIDE: Latvijas čempionāta pludmales volejbolā finālposms
Latvijas čempionātā pludmales volejbolā sestdien Majoru pludmalē Jūrmalā risinās finālposms, kurā noteiks medaļu ieguvējus. Turnīra izšķirošās spēles tiešraidē var redzēt LTV7 un LSM.lv.
60% dabas postījumu šomēnes reģistrēti Dobeles novadā (+VIDEO)

Ir iespējams laikus sagatavoties aizsardzībai pret dabas stihijām, apgalvo apdrošināšanas eksperti.


Nesenais meteoroloģiskais neprāts, kas mūsu valstī plosījās pāri debesīm, apdrošināšanas kompānijām radījis milzīgus zaudējumus. No visām dabas katastrof...

Latvijas sēņotāji sašķēlušies 2 nometnēs; strīdu iemesls - invazīva beka!

Šogad, šķiet, pati populārākā sēne, kas ir visu grozos, ir dzīslkātu beka. Turklāt tā ne tikai paspēju piepildīt sēņu mednieku pannas un marinējumu burciņas, bet arī izraisīt asus strīdus sēņotāju vidū.

Daļa sēņotāju pauž lielu prieku par šo sēni, jo šo...



Komentāri