lv
2TvsyAvdmEqDJx3G51im6DhbxKlRGqYWYFxHxkn6
2236908

Sprindžuks aicina IZM turpināt runāt ar pašvaldībām par skolu tīkla sakārtošanu

Sprindžuks aicina IZM turpināt runāt ar pašvaldībām par skolu tīkla sakārtošanu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) reģionālās attīstības padomnieku konventa sanāksmē aicināja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvjus turpināt dialogu ar iesaistītajiem partneriem par skolu tīkla sakārtošanu, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Ministrs norādīja, ka ir būtiski rast mehānismu koordinētai skolu tīkla sakārtošanas pārvaldībai, vērtējot arī citus teritorijas attīstībai būtiskus aspektus - mobilitātes iespējas, pakalpojumu infrastruktūras kvalitāti u.c.

Kā informēja VARAM, šodien norisinājās ministra reģionālās attīstības padomnieku konventa otrā sanāksme, kurā pārrunātas skolu un sabiedriskās kārtības tīklu reformas.

Konventā piedalījās visu piecu plānošanas reģionu un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāvji. Uz sanāksmi tika aicināti arī IZM, kā arī Iekšlietu ministrijas (IeM) pārstāvji.

Sanāksmē IZM pārstāve informēja par plānoto skolu tīkla sakārtošanas procesu ar mērķi nodrošināt izglītības kvalitāti un līdzvērtīgas iespējas izglītības programmas apguvei neatkarīgi no skolēna dzīvesvietas, uzlabot izglītības sistēmas infrastruktūras, cilvēkkapitāla un finanšu resursu pārvaldību.

Tāpat tika diskutēts par izvirzīto izglītības iestāžu kvalitātes novērtēšanas kritēriju pamatotību, attiecināmību un izpildi, to sasaisti ar skolu akreditācijas procesu, efektīvu izglītības iestāžu finansēšanas modeli un valsts un pašvaldības atbildības dalījumu, ieviešot jauno modeli.

IZM un pašvaldību konsultāciju procesā esot panākts progress situācijas izpratnē un atbilstīgu risinājumu izveidošanā. Tomēr neatrisināts paliek vidusskolu posma risinājums, tostarp sasaiste ar dažādo ministriju pārziņā esošo profesionālās izglītības sistēmu.

Sanāksmes laikā diskusijā ar IeM pārstāvi dalībnieki pārrunāja priekšlikumu veidot vienotu valsts un pašvaldību civilās aizsardzības platformu, radot vienotu modeli infrastruktūras objektu pārraudzības sistēmai, ko atbalstīja IeM.

Tā ļautu savlaicīgi paredzēt un sagatavoties dažādiem riskiem un attiecīgi operatīvi uz tiem reaģēt, tai skaitā, informējot par tiem sabiedrību. Šāda platforma būtu noderīga gan sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, gan īstenojot civilās aizsardzības pasākumus.

Latgalē gaidāmas daudzas militārās mācības (+VIDEO)

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties par militārās tehnikas kustību un šāvienu skaņām.

No 25. līdz 27.augustam Rēzeknes un Preiļu novadu teritorijās norisināsies Zemessardzes 3. Latgales brigādes 35. kājnieku bataljona lauka taktiskais vingrinājums a...

Veltījums radošai brīvībai. Mākslas telpā «Pilot» atklās jubilejas izstādi «Trīs»
Latvijas Mākslas akadēmijas eksperimentālajā mākslas telpā "Pilot" 30. augustā pulksten 18.00 tiks atklāta izstāde "Trīs", atzīmējot galerijas trīs gadu jubileju. Mākslas telpas radošā komanda aicina skatītājus svinēt mākslas radīšanu un piedalīties pa...
AS koalīcijas sarunās piedāvā izstrādāt jauktās vēlēšanu sistēmas piedāvājumu

"Apvienotais saraksts" (AS) koalīcijas sarunās piedāvā izstrādāt kvalitatīvu piedāvājumu Saeimas jauktai vēlēšanu sistēmai, šodien pēc sarunām ar Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča Ministru prezidenta amatam nominēto Eviku Siliņu (JV) un citiem "Jaunās...



Komentāri