lv
8AsjFTMs6QuzjKRD5gConMqDsMosqwD7tFyBIUO3
2228517

Latvijas basketbolistu izredzes Pasaule kausa izcīņā - bukmeikeru prognozes

Latvijas basketbolistu izredzes Pasaule kausa izcīņā - bukmeikeru prognozes

No 25. augusta līdz 10. septembrim norisināsies viens no lielākajiem basketbola forumiem FIBA Pasaules kausa izcīņa. Pirmo reizi tā norisināsies uzreiz trīs Āzijas valstīs - Filipīnās, Indonēzijā un Japānā. Tajā pirmo reizi valsts pastāvēšanas vēsturē piedalīsies arī Latvijas vīriešu valstsvienība. Kā izlases izredzes šajā turnīrā vērtē “OlyBet” bukmeikeri?

Latvija ir ielozēta sarežģītajā H grupā, kur spēles norisinās Indonēzijā, Džakartā kopā ar Libānu (pirmā spēle 25.08. pulksten 12:15), Franciju (spēle 27.08. pulksten 16:30) un Kanādu (noslēdzošais grupu turnīru mačs 29.08. pulksten 16:30). Visu 32 komandu iedalījumu astoņās grupās var aplūkot šeit. Katras grupas labākās divas komandas iekļūs top 16 fāzē, kurā atkal būs jāaizvada grupu turnīrs četras vienības četrās grupā, pēc kā startēs “play-off” stadija, kurā tiks noskaidroti arī čempioni.

Prognozes - bez eiforijas, bet ar cerību

Kā tiek vērtētas Latvijas izlases sportiskās cerības šajā Pasaules kausa izcīņā? Jāteic, ka Lukas Banki vadītā izlase nebūs savā optimālajā sastāvā. Komandai nevarēs palīdzēt Jānis Strēlnieks un Rihards Lomažs, par kuru dalību jau iepriekš nebija skaidrības un prognozes bija vairāk pesimistiskas. Tomēr sliktākais vēl nāca - neilgi pirms turnīra sākuma kļuva zināms, ka arī izlases lielākā zvaigzne Kristaps Porziņģis tomēr palīdzēt nevarēs. Saprotams, ka potenciālo (drīzāk - reālo) trīs starta piecinieka spēlētāju iztrūkums atstās arī iespaidu uz komandas izredzēm. Vismaz pirms turnīra sākuma, kad aktīvi tiek izdarītas prognozes. Bet kādas tās ir?

Arī ar esošo trio ierindā Latvija, visticamāk, nebūtu pirms mača favorīte pret Kanādu un Franciju. Kanādai ierindā ir NBA līmeņa zvaigzne Šajs Džildžess - Aleksanders (Oklahomsitijas “Thunder”), kā arī daudzi citi pasaules labākajā līgā spēlējoši spēlētāji. Tikmēr Francijai ir četri NBA vīri un septiņi no sastāva, kuri Tokijas OS ieguva sudrabu. Starp citu, pēdējos trīs FIBA lielajos turnīros - “Eurobasket 2022” (sudrabs), Tokijas OS (sudrabs) un 2019. gada PK izcīņa (bronza) - franči allaž bijuši medaļās, tiesa, nespējot aizsniegties līdz pjedestāla augstākajam pakāpienam. Varbūt šoreiz?

Tikmēr Libāna tiek prognozēta kā pārliecinoša grupas pastarīte. Tiesa, FIBA vienā no savām publikācijām bija izraudzījusies vairākus mačus ar potenciālajiem pārsteiguma autoriem. Viens no tiem bija Libānas - Latvijas duelis, flirtējot ar domu, ka Libānas basketbolisti varētu sacelt troksni.

Tā gan nedomā “OlyBet” eksperti, kuri Libānas izredzes uzvarēt spēlē pret Latviju vērtē kā ļoti zemas - ar koeficientu 8,30. Tālāk jau prognozes būs pret Latvijas izlasi. Tā piemēram, iespējamība, ka Latvija uzvarēs savā grupā tiek novērtēta ar 5%, bet, ka tā iekļūs grupas divu labāko vietu skaitā un soļos uz nākamo kārtu ar 22%. Attiecīgi arī iespējas sasniegt augstvērtīgus rezultātus arī novērtētas sekojoši ar mazu iespējamību: ceturtdaļfināla sasniegšana ar 3,5%, pusfināla 2%, bet Latvijas uzvarai Pasaules kausa izcīņā netiek dots pat procenta punkts - 0,5%.

Prognozētie individuālo rādītāju līderi Latvijas izlasē

Kā reālākais kandidāts uz rezultatīvākā spēlētāja godu šajā turnīrā šobrīd tiek minēts Rolands Šmits (35% iespēja), aiz viņa sekojot Dāvim Bertānam (27%). Savukārt, ka tas būs kāds cits spēlētājs tiek piešķirti 26%.

Rodions Kurucs un Šmits prognozēs tiek minēti kā potenciāli labākie cīnītāji par atlēkušajām bumbām - katram tiek piešķirta 23% iespējamība, ka viņi būs labākie šajā rādītājā Latvijas izlases rindās.

Kamēr par labāko piespēlētāja statusu komandā prognozēs tiek izvirzīti Kristers Zoriks (24%) un Artūrs Žagars (21%), bet Dairis Bertāns minēts ar iespējamību 25%. Savukārt 30% iespēja ir tam, ka tas būs kāds cits bez iepriekš nosauktajiem trīs spēlētājiem.

Seko līdzi “OlyBet” jaunumiem, jo Pasaules kausa izcīņas laikā mūsu eksperti piedāvās ievērojamu īpašo piedāvājumu klāstu kā uz Latvijas izlases, tā arī uz citu valstsvienību spēlēm!

Latvijas Radio piektais kanāls sāk skanēt jaunajā formātā

Viens no sabiedriskā medija Latvijas Radio kanāliem - radio "Pieci.lv" - atjaunojis saturu un piesaistījis jaunas ētera personas jeb dīdžejus, un šodienas plkst.7 sāks skanēt jaunajā formātā, informēja Latvijas Radio pārstāvji.

"Pieci.lv" direktors Kārl...

Amatpersonas: Krievija jāsauc pie atbildības par pastrādātajiem noziegumiem

Ne vien jāturpina palīdzība Ukrainai, bet arī jāsauc Krievija pie atbildības par pastrādātajiem noziegumiem, kā arī jānodrošina plaša starptautiskās sabiedrības iesaiste Ukrainas atbalstam un starptautiskās kārtības nodrošināšanai.

Tā šodien tikšanās la...

Lietuvas robežsargi nodevuši Latvijai 15 nelegālos migrantus

Lietuvas robežsargi nodevuši 15 nelegālos migrantus no Afganistānas atpakaļ Latvijai, un tiesa Lietuvā noteikusi drošības līdzekli apcietinājumu viņu kontrabandistei, kas ir Portugāles pilsone.

"Trešdien tiesa apstiprināja aizdomās turētās apcietinājum...



Komentāri