lv
Y4cGC9bggWdsI1A30qvFAJ7xI3u1Ani97HVSGXMQ
2227756

Amatpersonas: Krievija jāsauc pie atbildības par pastrādātajiem noziegumiem

Amatpersonas: Krievija jāsauc pie atbildības par pastrādātajiem noziegumiem

Ne vien jāturpina palīdzība Ukrainai, bet arī jāsauc Krievija pie atbildības par pastrādātajiem noziegumiem, kā arī jānodrošina plaša starptautiskās sabiedrības iesaiste Ukrainas atbalstam un starptautiskās kārtības nodrošināšanai.

Tā šodien tikšanās laikā norādīja Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstniece Baiba Braže, Kanādas Pārstāvju palātas Nacionālās aizsardzības komitejas vadītājs Džons Makejs un Nacionālās aizsardzības komitejas pārstāvji.

Tikšanās laikā sarunas partneri apsprieda Latvijas un Kanādas sadarbību drošības stiprināšanai Baltijas reģionā un visā eiroatlantiskajā telpā, atbalstu Ukrainai, globālās dienaskārtības jautājumus, kā arī divpusējās sadarbības stiprināšanu. Amatpersonas uzsvēra, ka Latvija un Kanāda ir līdzīgi domājošas valstis, kuras vieno kopīgas vērtības.

Braže pateicās Kanādai par tās neatsveramo ieguldījumu Latvijas drošībā, īpaši izceļot NATO klātbūtnes paplašināšanu un virzību kaujas spējīgas brigādes izveidē. Kanāda ir vadošā valsts NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā.

Tāpat tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Krievijas izraisīto karu pret Ukrainu. Braže izteica gandarījumu par Kanādas stingro nostāju pret Krievijas agresiju un tās ievērojamo politisko, militāro, humāno un finansiālo atbalstu Ukrainai.

Vizītes laikā Makeja vadītajai delegācijai ir plānotas tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu (AS), Saeimas Iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītāju Raimondu Bergmani (AS), aizsardzības ministri Ināru Mūrnieci (NA), kā arī NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoru Jāni Sārtu.

Lietuvas robežsargi nodevuši Latvijai 15 nelegālos migrantus

Lietuvas robežsargi nodevuši 15 nelegālos migrantus no Afganistānas atpakaļ Latvijai, un tiesa Lietuvā noteikusi drošības līdzekli apcietinājumu viņu kontrabandistei, kas ir Portugāles pilsone.

"Trešdien tiesa apstiprināja aizdomās turētās apcietinājum...

Smiltēns: Ļoti grūti būtu iedomāties valdībā strādāt bez JV un NA

Ļoti grūti būtu iedomāties valdībā strādāt bez "Jaunās vienotības" (JV) un Nacionālās apvienības (NA), ņemot vērā kvalitatīvo darbu kopā līdzšinējā valdībā, šodien pēc Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča tikšanās ar piecām partijām žurnālistiem sacīja "...

Bija grūti! Caune dalījusies ar domām pēc lieliskā snieguma PČ pusfinālā

Latvijas skrējējai Agatei Caunei pasaules vieglatlētikas čempionāta 5000 metru distances pusfinālā pēdējais kilometrs līderes statusā bija grūts, sarunā ar Latvijas Televīziju atzina sportiste.

Jau ziņots, ka Caune trešdien Budapeštā pasaules čempionātā...



Komentāri