lv
1JaiYeY9TcViB1yY1ZdQD8kDyhnUTIZl9FqqkivP
2227290

Bija grūti! Caune dalījusies ar domām pēc lieliskā snieguma PČ pusfinālā

Bija grūti! Caune dalījusies ar domām pēc lieliskā snieguma PČ pusfinālā

Latvijas skrējējai Agatei Caunei pasaules vieglatlētikas čempionāta 5000 metru distances pusfinālā pēdējais kilometrs līderes statusā bija grūts, sarunā ar Latvijas Televīziju atzina sportiste.

Jau ziņots, ka Caune trešdien Budapeštā pasaules čempionātā vieglatlētikā sasniedza 5000 metru distances finālu, izcīnot ceturto vietu pusfinālā. 19 gadus vecā valmieriete jau skrējiena sākumā uzņēmās distances vadību un palielināja savu pārsvaru, kas pēc pusdistances pārsniedza 20 sekundes.

Noslēdzošajā aplī vadību neizdevās noturēt, tomēr finišs 15 minūtēs un 0,48 sekundēs ļāva par 3,37 sekundēm labot personīgo rekordu un iekļūt sestdien gaidāmajā finālā.

Caune skaidroja, ka fināla sasniegšanai uzreiz bija jāskrien ātri, jo izvēloties pretēju taktiku - sākumā skriet lēni un pēc tam kāpināt tempu - nedrīkstēja.

"Pēdējais kilometrs bija grūts. Skatījos laika atzīmes, kājas un rokas bija smagas. Galvā skanēja trenera atgādinājums, strādāt ar rokām, ja ir grūti. Tā arī darīju, bet vieglāk nepalika, taču cīnījos un darīju visu, ko varēju," stāstīja sportiste.

Pasaules čempionātā Latviju pārstāv deviņi vieglatlēti.

Meistarsacīkstes norisināsies līdz 27.augustam, tajās piedaloties vairāk nekā 2000 vieglatlētiem no 202 pasaules valstīm.

Katrs ceturtais no visiem darba aizsardzības pārkāpumiem notiek būvniecībā

Saskaņā ar Valsts darba inspekcijas (VDI) datiem šī gada pirmajos mēnešos vairāk nekā ceturtā daļa no visiem atklātajiem darba tiesību un darba aizsardzības pārkāpumiem bijuši tieši būvniecībā, informēja VDI.

Lielākoties smago un letālo nelaimes gadījum...

Porziņģis: Klubam teicu, ka vēlos būt kopā ar izlasi

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis savam jaunajam klubam Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Bostonas "Celtics" teicis, ka vēlas būt kopā ar izlasi Pasaules kausa finālturnīrā, sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" atklāj...

Kā izbaudīt sēņu sezonu, nekaitējot veselībai  (+VIDEO)

91% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka ir kaut reizi dzīvē bijuši sēņot.

Mēs patiešām mīlam sēņot: gandrīz trešdaļa dodas mežā pēc sēnēm, tiklīdz rodas tāda iespēja, un kopumā 91% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka ir kaut reizi dzīvē bijuši sēņot – tā ...



Komentāri