lv
tT2sFjREDwqvkIbkb61jEz8yMOT9QYgPBxwKMrVW
2226590

Koncertā Baltijas ceļa piemiņai Latviju pārstāvēs Jūlija Zakirova (+VIDEO)

Koncertā Baltijas ceļa piemiņai Latviju pārstāvēs Jūlija Zakirova (+VIDEO)

Dziedātāja ieguva džeza izglītību Maskavā, izpildīja Leonīda Agutina kaverversijas.

Lietuvā 23.augustā, pieminot Baltijas ceļa gadadienu, izskanēs īpaša koncertprogramma "Baltijos keliui atminti", kurā Latviju pārstāvēs dziedātāja Jūlija Zakirova, informēja pasākuma rīkotāji.

Akcija "Baltijas ceļš" notika 1989.gada 23.augustā, kad vairāk nekā divi miljoni latviešu, lietuviešu un igauņu sadevās rokās 600 kilometrus garā ķēdē cauri Baltijas valstīm, apliecinot vienotību centienos pēc brīvības.

Atceres koncertā piedalīsies arī Sofija Rubina no Igaunijas, Kauņas bigbends, solisti Povils Meškela un Jeronims Miļus no Lietuvas.

Zakirova ir Latvijas džeza dziedātāja, kura savu muzikālo ceļu iesāka 16 gadu vecumā. Vokālo mākslu Zakirova apguva gan Mūsdienu mākslas akadēmijā Maskavā, gan Rīgas Doma kora skolā džeza nodaļā, gan "New Park Music School" Dublinā. Mūziķe piedalījusies tādos džeza festivālos kā "Kaunas Jazz", "Pori Jazz", "Jazz Kaar", "Saulkrasti Jazz".

"Papildus saistība ar mūziku - dziedāšana dažādos vakaros un programmā klubos, - tā viņa rakstīja par sevi, -Daži vārdi, raksturojoši sevi - stūrgalvīga, centīga, saprotoša un vienkārši laimīga. Mīļākie mūziķi - George Benson, Mariah Carey, George Michael Mīļākā brīvā laika pavadīšana - sporta klubs, dejošana, pirts, vasarnīcā ar draugiem, patīk klubs Studio-69".

Nākamgad varētu sākt kursēt pasažieru vilciens starp Viļņu un Rīgu

Pasažieru vilciens starp Viļņu un Rīgu varētu sākt kursēt nākamgad, trešdien paziņoja Lietuvas satiksmes ministrs Marjus Skuodis.

"Vairāk nekā 30 neatkarības gados mums jau vajadzēja būt izveidotai dzelzceļa satiksmei ar Latviju, kura izmanto tāda paša...

Sāpīgi! Timma dalījies ar savām domām pēc atskaitīšanas no izlases

Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma, kurš otrdien kā viens no pēdējiem diviem spēlētājiem tika atskaitīts no valstsvienības sastāva dalībai Pasaules kausa izcīņā, atzīst, ka šāds pavērsiens ir viens no smagākajiem triecieniem viņa karjerā.

"Šis ...

Vai bioloģisko atkritumu konteineru izmantošanai jākļūst par ikdienu?

Lai izpildītu Eiropas Savienības atkritumu pārstrādes mērķus, brūno bioloģisko atkritumu konteineru izmantošanai jākļūst par cilvēku ikdienu, norādīja atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotāja SIA "Getliņi eko" valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

V...



Komentāri