lv
hSRqUYhqPhFMiaQmOODLJvt1C78gaCJVgnYlieys
2224538

Ukrainas kara dēļ Stradiņa slimnīcas tāmi pieprasa palielināt par 18% (+VIDEO)

Ukrainas kara dēļ Stradiņa slimnīcas tāmi pieprasa palielināt par 18% (+VIDEO)

Veselības ministre Līga Meņģelsone uzņēmējiem piekāpās.

Latvijas lielākajai slimnīcai steidzami nepieciešams papildu finansējums būvniecībai, norādīts Veselības ministrijas informatīvajā ziņojumā.

Valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” ir Latvijas vadošais ārstniecības, pētniecības un izglītības centrs rūpēs par cilvēka dzīvību un sabiedrības veselību. Slimnīca sniedz primārās, sekundārās un terciārās veselības aprūpes pakalpojumus visiem Latvijas iedzīvotājiem – aptuveni 40% no primārās veselības aprūpes pacientiem un 50% no terciārās veselības aprūpes pacientiem no teritorijām ārpus Rīgas. Slimnīca sniedz gandrīz 50% no stacionāriem pakalpojumiem sirds un asinsvadu jomā, kā arī Slimnīcai ir būtiska loma onkoloģijas pacientu ārstēšanā un perinatālās un neonatālās aprūpes nodrošināšanā Latvijā.

2018. gada 30. novembrī Eiropas Komisija ir apstiprinājusi VSIA “Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” lielā projekta iesniegumu par A2 ēkas attīstību, nosakot pieejamo finansējumu 92 316 188 euro. Tomēr, turpinoties izmaksu pieaugumam būvniecības nozarē saistībā ar Krievijas Federācijas uzsākto karadarbību Ukrainā, 2022. gada decembrī būvuzņēmēji vairākkārt1 ir informējis slimnīcu, ka A ēkas otrās kārtas būvniecība esošā Līguma summas un termiņa ietvaros nav realizējama, neskatoties uz vienošanās iekļautajiem nosacījumiem.

Informatīvajā ziņojumā ir iekļauta detalizēta un pamatojoša informācija par Līguma izmaksu pieaugumu 16 290 890,20 euro (ar PVN) apjomā. Minētais izmaksu pieaugums plānots segt no Eiropas Savienības Kohēzijas politikas fondu 2021.-2027. gada plānošanas perioda.

Pārskata periodā slimnicā izsludināti un noslēgti līgumi par diviem lielā projekta ietvaros plānotajiem medicīnas tehnoloģiju iepirkumiem: diagnostiskās radioloģijas iekārtas un laparoskopijas sistēmas piegādi. Kā arī izsludināts iepirkums Sanitāri higiēnisko priekšmetu mazgāšanas dezinfekcijas iekārtu piegādei. Papildus izsludinātas iepirkumu tirgus apspriedes par angiogrāfa, pacientu izmeklējuma krēslu, galdu, kušetu un transporta ratu, magnētiskās rezonanses iekārtas, barokameras, hemodialīzes iekārtu, rehabilitācijas aprīkojuma, neironavigācijas, operāciju mikroskopa, pacientu vitālo funkciju monitoru un centrālo staciju piegādi.

Kariņš: Stambulas konvencija un kopdzīves regulējums - tagad situācija ir jauna

Ja Nacionālā apvienība (NA) uzstās uz izvēles veikšanu, iespējams, koalīcijas veidošanā būs jāskatās sadarbības ar "Progresīvajiem" virzienā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš skaidroja, ka pat...

Banki pastāsta, no kāda kluba saņēmis darba piedāvājumu, tomēr to noraidījis

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki saņēmis darba piedāvājumu no Spānijas kluba Vitorijas "Baskonia", tomēr to noraidījis, laikrakstam "Tuttosport" atklāja itāļu speciālists.

Pagājušajā sezonā "Baskonia" Spānijas čempionātā ierindo...

Čaks atpūšas! Lucavsalā uzņem vampīrkomēdiju Mūžības skartie

Lucavsalā sākta režisora Mārča Lāča vampīrkomēdijas "Mūžības skartie" uzņemšana, informēja filmas producents Matīss Kaža.

Filma stāsta par dzīves nogurdinātu vienpati Resno, kurš dzīvo nelielā treilerī, audzē vēderu un krāj kriptovalūtas. Taču viss main...



Komentāri