lv
neap0wJqrNnkdqex4xfyIfyc8TFYyQkchNhSgA4U
2224535

Čaks atpūšas! Lucavsalā uzņem vampīrkomēdiju Mūžības skartie

Čaks atpūšas! Lucavsalā uzņem vampīrkomēdiju Mūžības skartie

Lucavsalā sākta režisora Mārča Lāča vampīrkomēdijas "Mūžības skartie" uzņemšana, informēja filmas producents Matīss Kaža.

Filma stāsta par dzīves nogurdinātu vienpati Resno, kurš dzīvo nelielā treilerī, audzē vēderu un krāj kriptovalūtas. Taču viss mainās, kad pie Resnā ierodas vampīri Egons un Karloss, kuri viņu vēlas iesaukt savā "mūžības skarto" pasaulē.

Treilerī dzīvojošā dīkdieņa Resnā lomu atveidos Jaunā Rīgas teātra zvaigzne Andris Keišs, savukārt vampīru Egona un Karlosa lomās iejutīsies Ivars Krasts un Edgars Samītis. Citus tēlus filmā atveidos aktieri Inese Pudža, Armands Berģis un Artis Drozdovs; kinoekrāna debiju piedzīvos režisores Lindas Oltes dēls Miķelis Olte, kura loma pagaidām tiek turēta noslēpumā.

Studijā "Trickster Pictures" topošā filma iecerēta kā šausmu komēdija ar sociālās satīras elementiem. Režisoram Lācim raksturīgajā stilistikā filma caur stāstu par vampīriem reflektēs par mūsdienu cilvēka tiekšanos pēc nemirstības un dzīves paildzināšanas, pašam neapjaušot, ko tas īsti nozīmē.

Vampīrkomēdijas "Mūžības skartie" pirmizrāde plānota 2024.gada rudenī.

Filmas galvenajā radošajā komandā ir režisors un scenārija autors Mārcis Lācis, operators Mārcis Ābele, komponists Toms Auniņš, mākslinieks Aivars Žukovskis, kostīmu māksliniece Elīna Pērkone, grima māksliniece Santa Sandule, producenti Matīss Kaža un Dace Siatkovska.

Režisors Lācis skatītājiem pazīstams ar izrādēm Latvijas teātros un debijas pilnmetrāžas filmu Revolūcija, kas 2022.gadā tika nominēta Lielajam Kristapam kā labākā debijas filma.

Nesen dibinātajā studijā "Trickster Pictures" jau tapušas starptautiski atzītas filmas Neona pavasaris (2022) un Māsas (2022), šobrīd studijā uzsākts darbs pie Venēcijas kinofestivālā godalgotā režisora Laurīna Bareišas filmas Sausi slīkstot, attīstīšanas stadijā ir režisores Lindas Oltes otrā spēlfilma Bērns. Tāpat studijā top vairākas citas spēlfilmas, animācijas un dokumentālās filmas.

Filmas "Mūžības skartie" tapšanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, filma atbalstīta mērķprogrammā Mazbudžeta pilnmetrāžas spēlfilmu ražošana 2023.gadā.

Elektroenerģijas vidēja cena jūlijā samazinājusies par 24%, vēsta Latvenergo

Elektroenerģijas vidējā cena jūlijā Latvijā salīdzinājumā ar jūniju samazinājās par 24%, jaunākajā AS "Latvenergo" Elektroenerģijas tirgus apskatā norāda kompānijas tirdzniecības analītiķe Karīna Viskuba.

Jūlijā "Nord Pool" sistēmas vidējā cena, salīdzi...

Ar mācību latviešu valodā nodrošināšanu lielākās problēmas ir trijās pilsētās

Ar mācību latviešu valodā nodrošināšanu lielākās problēmas ir Daugavpilī, Rēzeknē un Rīgā, intervijā Latvijas Radio pastāstīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Ministre skaidroja, ka arī pēc valdības nomaiņas būtu nepieciešams turpināt i...

Interese par iestāšanos Zemessardzē aizvien ir salīdzinoši augsta, saka Pudāns

Interese par iestāšanos Zemessardzē aizvien ir salīdzinoši augsta, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" pastāstīja Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns.

Latvijā patlaban ir vairāk nekā 10 000 zemessargu. Zemessardzes dibināšanas gadadienā Pudāns ak...



Komentāri