lv
mLWJM2sa2nJKh1pivyLcfBKrfJhsWb8Y8cGNaQ0R
2221404

Pēc mēneša iznāks Latvijas spēlfilma «Mana brīvība» (+VIDEO)

Pēc mēneša iznāks Latvijas spēlfilma «Mana brīvība» (+VIDEO)

Drīzumā tiks pabeigts darbs pie spēlfilmas "Mana brīvība", kas tapusi, iedvesmojoties no Atmodas laika politiķes Itas Kozakevičas dzīves un politiskās darbības, informēja filmas mediju pārstāve Inga Zālīte. Filma pirmizrādi piedzīvos 28.septembrī.

Režisores Ilzes Kungas-Melgailes pirmās spēlfilmas stāsta centrā būs Alīcija - Atmodas laika politiķe ar neparastu harismu un politisku drosmi uzrunāt Latvijas tautu. Alīcija īsā laikā iekaro sabiedrības simpātijas, taču sasniegumi nes līdzi sarežģījumus privātajā dzīvē, sniedzot skatītājam iespēju dzīvot līdzi spēcīgas personības intīmajai drāmai uz vēstures notikumu fona.

Filmas pamatā ir patiesi notikumi. Galvenās varones prototips ir viena no Atmodas laika žurnāliste un politiķe, Latvijas poliete Ita Kozakeviča, kuras mūžs aprāvās trīsdesmit piecu gadu vecumā komandējuma laikā Itālijā.

Padziļināta interese par Kozakevičas personību režisorei Kungai-Melgailei radusies pirms septiņiem gadiem. Viņa izpētījusi vēstures liecības un arhīva dokumentus un nolēmusi veidot spēlfilmu. Viņa vēlējusies filmā runāt par sievietes likteni laikmeta griežos, par pārmaiņām, par cilvēcību, par godīgu politiku.

Filma vēsta par laika posmu no 1988. līdz 1990.gadam, taču vēsturiskos personāžus aizstājusi ar mākslinieciskiem tēliem. Filmas kadros skatītāji tomēr varēs atpazīt tā laika politiķus un sabiedriskos darbiniekus Sandru Kalnieti, Daini Īvānu, Elitu Veidemani, Ivaru Godmani, Mavriku Vulfsonu, Romualdu Ražuku un citus.

Lomās iejutušies Ērika Eglija-Grāvele (filmā galvenā varone Alīcija), lietuviešu aktieris Dariuss Meškausks (Ilgvars, Alīcijas vīrs), Gints Grāvelis (Normunds, Alīcijas līdzgaitnieks), kā arī Ilze Ķuzule-Skarastiņa, Andris Morkāns, Egons Dombrovskis, Sandra Kļaviņa, Velta Žīgure un Timurs Ibraimovs.

Filmas "Mana brīvība" pirmizrāde gaidāma 28.septembrī kinoteātrī "Forum Cinemas", bet no nākamās dienas filma būs skatāma kinoteātros visā Latvijā.

Dombrava komentējis gaidāmās sarunas pie Rinkēviča

Trešdien pie Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča gaidāmās partiju sarunas "nekādā ziņā" nenozīmē kopēju piecu politisko spēku valdību, šādu pozīciju pauda Nacionālās apvienības (NA) politiķis, Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Jānis Dombrav...

Krievijas pilsoņi Latvijā saņēmuši papildus laiku latviešu valodas pārbaudei

Valdība otrdien slēgtā sēdē uzdeva sagatavot Iekšlietu ministrijai (IeM) grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredz Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem vēlākais divu gadu laikā nokārtot latviešu valodas pārbaudi, lai varētu legāli turpināt uzturēt...

Vai Rēzeknes pašvaldība spēs pildīt saistības pret kreditoriem? FM ir šaubas

Izvērtējot Rēzeknes pilsētas pašvaldības iesniegto rīcības plānu finanšu krīzes pārvarēšanai, Finanšu ministrija (FM) nav guvusi pārliecību, ka pašvaldība spēs pildīt savas saistības pret kreditoriem, informēja FM pārstāvji.

Izanalizējot pašvaldības rīc...



Komentāri