lv
MN45HlydMTd9JSTuZdVrSDXbP5QTUhzDPIrX4dwr
222088

Levits: Saeimas lēmums mācīties vienīgi valsts valodā dziļi atbalsosies nākotnē

Levits: Saeimas lēmums mācīties vienīgi valsts valodā dziļi atbalsosies nākotnē

Saeimas lēmums par pāreju uz mācībām vienīgi latviešu valodā dziļi atbalsosies nākotnē, videosveicienā Latvijas 104.proklamēšanas gadadienā ārzemēs dzīvojošajiem Latvijas iedzīvotājiem uzsver Valsts prezidents Egils Levits.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa, prezidenta ieskatā, tā ir būtiska reforma, kas gan saliedēs Latvijas sabiedrību, gan arī padarīs Latviju latviskāku.

Tāpat Levits norāda, ka tiek gaidīta jauna valdība, kurai ir jābūt reformu valdībai. Latvijas tautsaimniecībai ir jāattīstās straujāk, un tautas labklājībai jāaug ātrāk, tādēļ sadarbībai ar diasporu jākļūst vēl ciešākai un intensīvākai, uzsver valsts pirmā persona.

"Latvijai akūti ir vajadzīgi gudri cilvēki ar rietumniecisku domāšanu. Latvijas izrāviens izglītībā, ekonomikā un citās jomās nevar notikt bez jūsu iesaistīšanās pārmaiņu procesos," sveicienā ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem saka prezidents, paužot aicinājumu apvienot spēkus Latvijas reformēšanai, jo kopīgs darbs un nesavtīgi pūliņi Latvijai ļaus pastāvēt kā attīstītai, latviskai un modernai Eiropas valstij.

Kā atzīmēja Valsts prezidenta kancelejas pārstāve, Patriotu nedēļā Latvijas 104.proklamēšanas gadadienu kopā atzīmē dažādās laika joslās dzīvojošie Latvijas iedzīvotāji.

Pēc Ārlietu ministrijas sniegtajām ziņām Latvijas dzimšanas dienu, tautiešiem sanākot kopā, šonedēļ jau atzīmēja vairākās valstīs - Beļģijā, Polijā un Apvienotajā Karalistē, kur svētki turpināsies arī 19.novembrī "Straumēnos".

Par godu valsts svētkiem šodien, 17.novembrī, kopā sanāks arī latvieši Kanberā, Austrālijā. Īpašu svētku gaisotni tautiešiem sagādās koris "Balta". Arī citviet Austrālijā plānotas latviešu satikšanās valsts svētkos - 18.novembrī Sidnejā, 19.novembrī Pērtā un Melnburnā, 20.novembrī Adelaidē un 26.novembrī Brisbenā.

Valsts svētku noskaņās šodien, 17.novembrī, Budapeštā tiksies arī Ungārijā dzīvojošie latvieši.

Svinīgi diasporas vai vēstniecību rīkoti pasākumi, kuros izskanēs arī Valsts prezidenta sveiciens Latvijas valsts svētkos, notiks arī ASV, Austrijā, Brazīlijā, Čehijā, Ēģiptē, Francijā, Itālijā, Japānā, Kanādā, Norvēģijā, Šveicē, Turcijā, Vācijā, Zviedrijā, Uzbekistānā un citviet.

Apstiprina Daudzes un Dorošķevičas Saeimas deputātu pilnvaras

Deputāti ceturtdien Saeimas ārkārtas sēdē apstiprināja Gundara Daudzes (ZZS) un Jekaterinas Dorošķevičas (Stabilitātei!) deputātu pilnvaras.

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS) apsveica parlamentāriešus ar darba uzsākšanu pilnā 100 deputātu sas...

Mirušo piemiņas dienā sabiedriskajam transportam būs papildu reisi

20.novembrī Mirušo piemiņas dienā atsevišķos sabiedriskā transporta maršrutos Rīgā norīkos papildu reisus, ziņo uzņēmums "Rīgas satiksme".

Papildu reisi būs norīkoti 11., 11T., 29., 36., 39., un 48. autobusa maršrutā.

Savukārt, 9., 12., 20. un 56. autob...

ASV un Krievija nepielietos kodolieročus, pārliecināts Erdogans
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ceturtdien sacīja, ka ne ASV, nedz Krievija neplāno izmantot kodolieročus, šādu pārliecību paužot, ņemot vērā informāciju, kas izskanējusi saistībā ar Turcijā nule notikušo ASV un Krievijas izlūkdienestu vadī...


Komentāri